37. kolo
15.05.2011 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - AS Řím 2:1

Ligu mistrů si v příští sezoně s definitivní jistotou nezahraje AS Řím. Giallorossi totiž prohráli na půdě Catanie 1:2 a díky včerejší výhře Lazia a dnešní Udinese už nemůžou dohnat bodovou ztrátu. Římané přitom ztratili dobře rozehrané utkání až čtvrthodiny před koncem, kdy se domácím podařil dokonalý obrat.

Catanii v tomto kole o nic nešlo, tedy šlo, a to o prestiž, neboť pokud na Sicílii zavítá AS Řím, je to vždy velký svátek. Giallorossi museli v tomto utkání zvítězit, pokud si chtěli zachovat šance na čtvrté místo. A vskutku do něj vstoupili impozantně, už po čtvrthodině hry posadil Francesco Totti míč na hlavu vyskočivšího Lorii a bylo to 1:0 pro AS Řím.

Elefantini ale byli nepříjemným soupeřem a defenzíva Vlků se musela mít na pozoru. Gomez pálil vedle a stejně dopadla i hlavička Pabla Ledesmy. Stejný hráč se uvedl i o pár minut později, kdy po jeho střele zachránila Doniho branková konstrukce. V prvním poločase ještě přišel možná klíčový okamžik celého utkání, Marco Borriello měl totiž na kopačce jasný gól na 2:0, svojí situace ale nezvládl a Římané nakonec o zápas přišli.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu, jako ten první. To nejdůležitější se ale odehrálo až v závěru. Dvanáct minut před koncem propadla defenzívu Vlků v bránění standardní situace, jak jinak si vysvětlit úplné neobsazení hlavičkujícího Gonzala Bergessia - 1:1. AS Řím se dostal do potíží a to ještě nevěděl, že není všem dnům konec. V nastaveném čase předvedla domácí Catania rychlý brejk a Gomez vzal veškeré zakončení na sebe, provedl to parádně a zajistil domácím cenný skalp.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to snad není pravda...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele