21. kolo
23.01.2011 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - US Lecce 1:1

Fiorentina své fanoušky znovu zklamala a doma jen remizovala s Lecce 1:1. Zklamaní jsou i hosté, protože za příznivého stavu 1:0 kopali penaltu, kterou Di Michele neproměnil.

Viola začala před domácími fanoušky aktivně a měla více ze hry. Ljajič ani D'Agostino nedokázali trefit branku soupeře. Střelu Donadela zase zlikvidoval brankář Rosati.

Největší nebezpečí pro branku Boruce znamenal útočník Di Michele, s jeho hlavičkou měl polský brankář velké problémy, situaci ale zvládl. Obrana Violy ale Di Micheleho neubránila. Olivera prošel až k blízkosti Boruce odkud přihrál na malé vápno skórujícímu Di Michelemu - 0:1.

A málem ho neubránili ani podruhé, Manuel Pasqual si pomohl faulem, a jelikož to bylo v pokutovém území, kopal se pokutový kop. K penaltě se postavil autor první trefy Di Michele, Boruc jeho směr sice nevystihl, avšak Di Michele trefil brankovou konstrukci. Zazděná penalta bude Di Micheleho ještě nějakou dobu mrzet, protože kdyby dal, utkání by se s velkou pravděpodobností vyvíjelo jinak.

Fiorentina si ještě do konce prvního poločasu vypracovala několik šanci, ale vyrovnat se jí podařilo až ve druhém poločase. Přesněji v 56. minutě precizně hlavičkoval Alberto Gilardino a srovnal na 1:1. Za chvíli byl Gilardino v další šanci, znovu se prosadil hlavou, ale Rosati byl tentokrát pozorný, obrat se tedy nekonal.

V 63. minutě se měla kopat další penalta, Boruc fauloval Nelsona Jedu, ale rozhodčí situaci zřejmě vůbec neviděl, neboť faulovaného Jedu ocenil žlutou kartou za simulování. Další branku už diváci na stadionu Artemia Francchiho neviděli.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele