35. kolo
01.05.2011 15:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Fiorentina rozstřílela Udinese a hatí mu naděje na LM

Udinese si nadále výrazně komplikuje boj o Ligu mistrů. Dnes už počtvrté z pěti zápasů nedokázalo vyhrát, ba ani bodovat a pokud zítra uspěje Lazio nad Juventusem, mohou Bianconeri na čtvrté místo ztrácet už čtyři body. Dnes svěřenci trenéra Francesca Guidolina nestačili na Fiorentinu, která jim nastřílela pět gólů.

Hosté nastoupili na Stadio Artemio Franchi znovu bez klíčového muže ofenzívy Alexise Sancheze, karty do zápasu nepustily ani Domizziho, Inlera a Armera. Hlavní zbraní Udinese tak byl Di Natale, který také poprvé ohrozil Artura Boruče, ten si ovšem s jeho halfvolejem poradil. Už v osmé minutě došlo k nucenému střídání, Andrea Coda si pravděpodobně vymkl kotník a na hřiště vyběhl Gabriel Angella.

Hned minutu nato Udinese inkasovalo. Alessio Cerci našel svým pasem Vargase, který měl sice míč trochu za sebou, ale přesto dokázal nádherným volejem vymést pavučinku ve vzdálenějším horním rohu Handanovičovy branky. Odpovědí byla rána Giovanniho Pasqualeho, se kterou si poradil Boruč.

Fiorentina zápasu přesto dominovala a ve 21. minutě přidala druhou branku. Centr z levé strany od Riccarda Montoliva nedokázal sice pořádně trefit Behrami, ale zastoupil ho spoluhráč D'Agostino a zvýšil na 2:0. O osm minut později se Udinese vrátilo do zápasu, o další úžasnou trefu se postaral Pinzi, který využil závaru po rohovém kopu.

Udinese snížení zdravě nabudilo, což potvrdil i kouč Guidolin dalším střídáním. Ještě do poločasu stihl vystřídat Badua, který riskoval druhou žlutou kartu, a nasadil Germana Denise.

Nicméně útočné snažení soupeře zmrazil šest minut po změně stran D'Agostino. Tomu ke druhému gólu výrazně dopomohl Zapata, který hlavičkou změnil dráhu letu míče a Handanovič byl bezmocný. Vzápětí se však již slovinský gólman vyznamenal, když zlikvidoval Behramiho pokus.

V 57. minutě se ještě Udinese dokázalo zvednout, Denis sklepl míč pro Asamoaha a ten na zadní tyči snížil na 3:2. Celé akci nicméně možná předcházel ofsajd. Když se ale dvacet minut před koncem opět krásně trefil Cerci, který přeloboval vyběhnuvšího Handanoviče, bylo hotovo. V závěru zápasu pak ještě výhru Violy a svůj výkon korunoval druhým gólem znovu Alessio Cerci.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2-Di Natale,Di Natale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele