19. kolo
09.01.2011 15:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Fiorentina předvedla velkolepý obrat a zvítězila 3:2

S Fiorentinou to dnes v domácím duelu s Brescií vypadalo hodně zle. Viola prohrávala po prvním poločase už 0:2 a nad Sinišou Mihajlovičem se pomalu stahovaly mračna. Jenže úžasná závěrečná dvacetiminutovka nakonec rozhodla o tom, že Fiorentina zvítězila 3:2. Možná právě tohle Violu nakopne a konečně začne stoupat tabulkou.

Místo Mutua, jenž byl vyřazen z kádru, nastoupil mladý Khouma Babacar a hned byl v úvodu vidět. Jeho povedený pokus olízl brankovou konstrukci. Další příležitost domácích měl Alberto Gilardino a Matteo Sereni musel proti jeho hlavičce vytáhnout excelentní zákrok. Také další Gilardinovu hlavičku po rohovém kopu Sereni zlikvidoval.

Florencii zaskočil ve 29. minutě Alessandro Diamanti. Kone mu posunul míč a Diamanti úžasným zakončení otevřel skóre. Z pravé strany pokutového území zatočil míč do vzdálenějšího růžku a překvapil domácí příznivce. Pár minut před přestávkou navíc hřiště opustil s nataženým svalem Cerci a musel naskočit D'Agostino. A aby těch špatných zpráv nebylo málo, v posledních sekundách první půle udeřila Brescia podruhé. Trestný kop další precizní ranou poslal do brány Nicolas Cordova.

Viola se však nevzdala a prvního gólu se dočkala v 72. minutě. Konečně to tam spadlo Albertu Gilardinovi, který se dostal před Zebinou a hlavičkou překonal Sereniho, který se snažil, ale míč nakonec nezastavil. Dobrý centr si připsal Montolivo. Brescia si málem vedení opět pojistila, ale Boruč další Cordovův trestňák zlikvidoval. A to se ukázalo jako rozhodující, protože v 85. minutě Viola srovnala. Babacarovu ránu sice ještě Sereni chytil, ale proti dorážce Santany neměl šanci. A neuvěřitelné se stalo skutečností za další dvě minuty. Adem Ljajič využil velké díry v obraně hostů a dokonal velkolepý obrat z 0:2 na konečných 3:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele