34. kolo
18.04.2010 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Udinese Calcio - Bologna FC 1:1

Fotbalisté Udinese Calcio doma jen remizovali s Boloňou 1:1 a ještě zdaleka nemají jistotu záchrany. Domácí velmi brzo prohrávali po vlastní brance Zapaty a už to vypadalo, že i prohrají. V nastaveném čase ale spasil Udine její nejlepší střelec Antonio Di Natale.

Utkání se vyvíjelo pro Udinese špatně, neboť už ve třetí minutě inkasovalo. Zahrávaný rohový kop se dostal k Zapatovi, ten jej chtěl zneškodnit, jenomže si vstřelil vlastní gól - 0:1. Vzápětí to mohlo být dokonce 0:2, jenže Martins Adailton nedokázal při postupu sám na brankáře zkrotit balón. První šance Udinese vznikla po volném přímém kopu Di Nataleho, brankář Viviano jí však vytěsnil na rohový kop. Další velkou šanci hostí měl na svědomí Mudingayi, po jeho zakončení zazvonila branková konstrukce. Před odchodem do šaten mohl vyrovnat Floro Flores, bohužel pro domácí mu chyběla větší přesnost.

Po změně stran se dožadoval po zákroku Pasquala pokutového kopu Marcelo Zalayeta, rozhodčí ho ale nevyslyšel. Pak se činili oba brankáři, Handanovič vychytal Adailtona a Viviano v 54. minutě předvedl skvělý zákrok, když ránu Pepeho vyškrábl na rohový kop. Postupem času se zvyšoval tlak Udinese, deset minut před koncem tečoval Di Natale přímý kop Pepeho, ale Viviano na to pohotově zareagoval. Udine se dočkalo vyrovnání až v nastaveném čase, to se totiž v pokutovém území prosadil nejlepší střelec Serie A Antonio Di Natale - 1:1. Velké dík patří také Asamoahovi, jenž si připsal přesnou gólovou asistenci. Domácí mohli dokonce vyhrát, z pětadvaceti metrů se opřel do míče Pepe a Viviano opět zasáhl.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele