38. kolo
16.05.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - SSC Neapol 1:0

Sampdoria to dokázala. V těžkém zápase i s trochou štěstí porazila Neapol a příští rok se může těšit na Ligu mistrů. Pro janovský celek to je bezesporu historický úspěch, ale dokáže v milionářské soutěži konkurovat těm nejlepším?

Hned v první minutě došlo ke krátkému přerušení duelu, když na hřiště vběhl jeden z fanoušků a na triku měl nápis "Cassano do reprezentace". Daniele Mannini měl zas pro změnu ochranou masku s heslem "Zlomili mi nos".

Blucerchiati na dálku sváděli souboj o čtvrté místo a pouze výhra jim najisto Ligu mistrů zajišťovala. A jelikož Palermo už od 12. minuty v Bergamu vedlo, musela Doria zabrat, ačkoliv těžko předpokládat, že hráčům byl výsledek sdělen. Nicméně domácím se příliš nedařilo a Neapol byla lepším týmem. Denisův střílený centr musel z brankové čáry odvracet Luciano Zauri. Velký úspěch pak mohl svému bývalému zaměstnavateli překazit Fabio Quagliarella, který nebezpečně hlavičkoval, ale Marco Storari parádním zákrokem udržel bezbrankový stav. V první půli byli janovští skutečně bezradní. Jedině Cassano se snažil s výsledkem něco udělat, ale do větší šance se nedostal.

Šest minut po změně stran už ale bylo všechno jinak. Reto Ziegler totiž zahrával skoro z rohu trestný kop, našel Giampaola Pazziniho, ten se uvolnil od Santacroceho a hlavičkou poslal Sampdorii za Ligou mistrů. Quagliarella sice byl hodně blízko vyrovnání, když obešel dva obránce, ale Storari opět skvěle zakročil. V 67. minutě byli Azzurri opět neuvěřitelně blízko, ale famózní Storari znovu exceloval. Dossenův volej na zadní tyči vytěsnil na břevno. Sampdoria už pak naštěstí soupeře k ničemu nepustila a příští rok jí uvidíme minimálně v předkole Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Sampdoria si to snad už pohlídá a vyhraje.Tipuji,že to bude asi jen o gól tedy HX.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele