36. kolo
02.05.2010 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

UC Sampdoria - AS Livorno 2:0

Sampdoria Janov nedovolila na svém stadionu Luigi Ferraris žádné překvapení a poměrně v klidu porazila sestupující Livorno 2:0. Blucerchiatti tak dvě kola před koncem soutěže drží čtvrté místo, zaručující předkolo Ligy mistrů. O branky domácích se tentokrát podělili Cassano a Ziegler.

Domácím skvěle vyšel vstup do zápasu, už v páté minutě totiž otevřel skóre Cassano. V další šanci utkání se ocitl hrdina předchozích duelů Giampaolo Pazzini, na své předchozí brankové úspěchy ale nenavázal. Na druhé straně zahrozili Nico Pulzetti a Claudio Bellucci, nicméně Marco Storari nemusel ani v jednom případě zasahovat. Ve 38. minutě se málem podruhé v zápase měnilo skóre, Cassano potáhl míč a na hranici pokutového území přesně vystřelil, jeho akce ale gólem neskončila.

Po změně stran pokračovalo snažení domácího celku. Ten chtěl pochopitelně vstřelit co nejrychleji druhou branku a definitivně se uklidnit. Livorno nebylo nikterak nebezpečná a víceméně se hrálo jen na jednu branku. Blízko druhé branky byl Daniele Mannini, po jeho ráně se otřásla branková konstrukce. V 78. minutě mohl zmrazit janovský stadion David Di Gennaro, ve stoprocentní šanci ale minul branku. Sampdoria si oddychla a o pár minut později vstřelila kýžený druhý gól. Reto Ziegler předvedl z přímého kopu parádní, a navíc přesnou pumelenici k tyči a zvýšil na 2:0 pro Sampdorii Janov.

Blucerchiatti si už zápas nezkomplikovali a připsali si veledůležité tři body. Vyhrálo i Palermo, takže náskok Sampdorie je dvě kola před koncem soutěže dvoubodový.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele