34. kolo
18.04.2010 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

UC Sampdoria - AC Milán 2:1

Sampdoria porazila na svém stadionu AC Milán 2:1 a dostává se na čtvrté místo. Pro Rossoneri znamená porážka prakticky konec nadějí na Scudetto, koneckonců Milánští "odmítali" celkové prvenství už v minulých zápasech. Utkání rozhodl v nastaveném čase Pazzini, klíčovým okamžikem bylo rovněž vyloučení Bonery.

Utkání bylo ze začátku dost vyrovnané, obě strany měly několik zajímavých příležitostí, ale většinou scházela přesnější koncovka. Ve 20. minutě už ale padla první branka a vstřelili jí hosté z Milána. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Marco Borriello a Milán vedl v Janově 1:0. Zhruba za dvě minuty později se dostal ke střele Mancini, jenže stejně jako v předchozích případech scházela přesnost.

Ve 38. minutě měla Sampdoria obrovskou šanci, zakončení Cassana bylo velmi dobře umístěné, brankář Dida ale předvedl fantastický zákrok a skokem k tyči vše zlikvidoval. O chvíli později se propracoval k další hlavičce Cassano, ale přestřelil. Útočník Sampdorie si o další moment nezpracoval míč a prováhal dobrou možnost ke skórování. Domácí byli v závěru prvního poločasu lepší, nicméně na vyrovnání si museli počkat do druhého poločasu.

Po změně stran totiž došlo na pokutový kop. Obránce Rossoneri Daniele Bonera fauloval v jisté gólovce Cassana, a rozhodčí nejenže nařídil pokutový kop, ale také Boneru vyloučil. Penaltu pak proměnil samotný postižený, ale měl poměrně štěstí, neboť Dida jeho směr vystihl a jen tak tak, že penaltu nechytil. Nicméně Sampdoria vyrovnala na 1:1 a měla dobrou příležitost na zvrat v utkání. Milán sice hrál v oslabení, ale paradoxně měl více brankových příležitostí. V té první se ocitl sváteční zakončovatel Gattuso, po Ronaldinhově perfektní přihravce se dostal k zakončení, jenže Marco Storari fantastickým zákokem uchránil Sampdorii před druhou inkasovanou brankou.

O chvíli později brazilský kouzelník Ronaldinho znovu skvělou přihrávkou našel tentokrát Borriella, jenže ten nepřesně vystřelil. Nepřesná byla i Ronaldinhova střela, za kterou se Storari jenom ohlédl, Brazilcovi chybělo opravdu málo. V závěru utkání měla Sampdoria dvě obrovitánské šance a mohla rozhodnout. V té první se vyznamenal obránce Zambrotta, jenž odklidil téměř jistou branku na rohový kop. Z následující akce si Dida hodně zkomplikoval život ale míč, který směřoval do branky nakonec na brankové čáře zastavil. Sampdoria se nakonec vítězné branky přeci jenom dočkala, Pazzini nekompromisně hlavičkoval do branky a Sampdoria tak zvítězila 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
scr

remizka? :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (borrielo,ronaldinho pen.)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

UC Sampdoria 1 - 2 AC Miláno

Súhlasím s RoNaLdInHo A BeCkHaM.

FORZA AC MILÁNO

Reagovat
smazaný uživatel

forzza milanezzi 1-3 ac milan /borriello,boriello,R-80 SFOUKNEM JE...

Reagovat
smazaný uživatel

SFOUKNEM JE

2:1 CASSANO E PAZZINI

GRANDE DORIA

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáčte mi za vulgárne vyjadrovanie ale titul je v riti môže na to jebať.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou tragédi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele