15. kolo
06.12.2009 15:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - AS Bari 3:2

Neapol zvládla těžké utkání s Bari a po přestřelce 3:2 si připsala všechny tři body. Domácí na stadionu San Paolo dvakrát prohrávali, ale pokaždé dokázali srovnat krok. Rozhodující trefu zaznamenal dvě minuty před koncem Fabio Quagliarella. Ke zvratu Neapole přispělo i vyloučení Parisiho a Ranocchii.

První šanci zápasu měla Neapol, Maggio se vyhnul ofsajdové pasti, ale v souboji jeden na jednoho proti Gilletovi nevyzrál. Další pokus vyslal směrem na branku Bari Quaglierella, ale diváci se první branky ještě nedočkali. Ve 42. minutě se v doposud největší šanci objevil Quagliarella, skoro jisté brance zabránil hostující obránce Ranocchia. Bari si v prvním poločase na branku domácích nevystřelilo, o to více bylo překvapující jejich vedení na začátku druhého poločasu.

Ve 49.minutě si Barreto zpracoval dlouhý balón za domácí obranu, jehož autorem byl Bonucci, brankář De Sanctis proti němu vyběhl, avšak Barreto si skvěle poradil a brankáře domácích efektivně přehodil - 1:0 pro Bari. Vyrovnání ze strany hostí netrvalo příliš dlouho, Gargano poslal krásný centr na Quaqliarellu, jenž ještě krásnější hlavičkou překonal Gilleta a srovnal na 1:1. O chvíli později se mohli dostat domácí do vedení, ale Quaqliarella opět spálil svojí šanci, po něm pak Lavezzi ještě přestřelil.

Bari nebylo nebezpečné, ale když se dostalo před branku Neapole, tak udeřilo. Alvarez se prosadil na levé straně a odcentroval na hlavu Barreta, toho fantastickým zákrokem vychytal Gillet, ale na následnou dorážku Ranocchia už byl krátký - 2:1 pro Bari.

Následný vývoj utkání hodně poznamenalo vyloučení. Nejprve obdržel druhou žlutou kartu Parisi a musel předčasně do sprch. Toho využil Quaqliarella, jenž poslal jemný oblouček na hlavu Maggia, a ten opět srovnal skóre na 2:2. Oslabené Bari nedokázalo čelit rozjeté Neapoli a do konce utkání ještě jednou inkasovalo. Lavezziho dobrou práci zužitkoval dvě minuty před koncem Quagliarella a zařídil výhru domácích. V 90. minutě obdržel další červenou kartu hostující Ranocchia a zbytek utkání dohrávalo Bari o devíti mužích.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Očekávám vyrovnaný zápas.Tipuji,že možná Neapol vyhraje.Bude to podle mě ale asi jen o gól.Tedy HX v pěkném kurzu 3,50.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol...Grazionne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele