28. kolo
13.03.2010 20:45 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - ACF Fiorentina 1:3

Kdo by to byl řekl, že to bude právě v posledních týdnech slabá Fiorentina, kdo jako první prorazí brány Stadio San Paolo a porazí Neapol poprvé v sezoně na vlastní půdě. Velkou zásluhu na tom má ofenzivní dvojice Gilardino, Jovetič.

Přitom Neapol nezačala vůbec špatně a někteří fanoušci si mysleli, že Lavezzi svým úvodním trestným kopem otevřel skóre, ale nakonec se ukázalo, že míč skončil po olíznutí břevna na vrchní síti branky. Na druhé straně sice musel likvidoval Gobbiho volej na zadní tyči De Sanctis, ale pak se zrodila další velká šance Neapole. Gargano ale Maggiův centr hlavičkou nevyužil.

Ve 28. minutě došlo ke kontroverzní situaci v pokutovém území domácích, kdy Jovetičův centr tečoval paží Rinaudo, ale sudí Banti Azzurri od penalty ušetřil. Neapol přesto dále vládla zápasu, Pazienza ale poslal Hamšíkův centr hlavičkou o zem a nad branku. Také další výbornou příležitost vymyslel slovenský špílmachr, tentokrát zakončoval German Denis, ale parádní zákrok vytáhl Sebastien Frey.

Denis mohl vzápětí úplně sám hlavičkovat znovu, ale tentokrát se snažil ještě najít Hamšíka místo toho, aby zakončoval. Těsně před přestávkou nakonec mohl udeřit Gilardino, když si naběhl na Pasqualův centr, ale vyběhnuvší De Sanctis ho zastavil. Zaplatil za to ale hodně nepříjemným šrámem v obličeji, do kterého ho Gilardino nechtěně nakopl. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu. O půli byl De Sanctis dlouho ošetřován, a tak se trochu protáhl start té druhé, do níž domácí gólman nastoupil s velkým množstvím bandáže na obličeji.

Dvě minuty po změně stran potvrdila Neapol převahu z prvního poločasu a otevřela skóre. Maggio odcentroval a Per Kroldrup zaváhal, když se nechal předskočit Lavezzim, jenž poté jednoduše zakončoval. Pro argentinskou hvězdu to byla první letošní branka na domácím stadionu. Vzápětí se přes několik soupeřů probil Zuniga, aby prověřil dobrého Freye. Italský gólman se vytáhl i proti další akci Denise, jenž na něj běžel úplně sám. I kdyby ale nechytil, gól by neplatil, protože sudí odpískal ofsajd. Ačkoliv nesprávně.

Fiorentina pak udělala hned dvě změny, na hřiště vyběhli mladí De Silvestri s Babacarem. Gobbi se tak stáhl na krajního beka. Po hodině hry se dožadovala Neapol penalty, když Lavezzi utekl obraně a na poslední chvíli ho ošklivým zákrokem zezadu zastavil Felipe, ale rozhodčí to neposoudil jako nedovolené. Nicméně opakovaný záběr naznačil, že Felipe míč vůbec netrefil. Toto rozhodnutí pravděpodobně ovlivnilo celé utkání, když Viola z následné akce vyrovnala. Teprve 16letý Babacar akrobaticky prostrčil míč na Jovetiče, který odcentroval na Gilardina a ten se hlavičkou nemýlil.

Přesto ještě měla Neapol několik dobrých šancí, jak získat zpátky ztracené vedení. Felipe mohl děkovat Freyovi, že stál na správném místě, když špatně trefil míč. Lavezzi pak předvedl sympatický běh ve spolupráci s Hamšíkem, ale v rozhodující chvíli zavrávoral a o míč přišel. Další šance Azzurri přišla po rohovém kopu, Lavezzi ale na míč na zadní tyči těsně nedosáhl.

V závěrečných minutách začala konečně výrazněji vytahovat růžky také Fiorentina a vyplatilo se. Překvapivý vedoucí gól vstřelil tři minuty před koncem Gilardino, když dorážel vyražený Jovetičův pokus, kterému předcházel rohový kop. Neapolští fotbalisté sice mysleli, že byl Gilardino v ofsajdu, ale to by nesměl za všemi stát ještě Marek Hamšík. Ciagariniho trestňák se mezi tři tyče nevešel a v 94. minutě korunoval trochu nečekanou výhru Violy Jovetič. Ten využil dobré práce Babacara a po sprintu přes celé hřiště zakončoval do odkryté klece, ze které na závěrečný roh odběhl De Sanctis.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10

Reagovat
smazaný uživatel

BRAVO VIOLA

FORZA AS ROMA

MERDA INTER

LAZIE NO GRAZIE?MARDA LAZIO

Reagovat
smazaný uživatel

BRAVO VIOLA

FORZA AS ROMA

MERDA INTER

LAZIE NO GRAZIE?MARDA LAZIO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele