38. kolo
15.05.2010 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SS Lazio - Udinese Calcio 3:1

Lazio i Udinese se v posledním kole loučily s hodně nepovedenou sezónou, ale přeci jen o něco lépe na ní budou moci vzpomínat v Římě, protože Lazio zvítězilo 3:1 a svého sobotního soupeře dokonce předskočilo v tabulce. Pozitivem pro Bianconeri je jedině fakt, že se opět trefil Di Natale a s přehledem si s 29 brankami dokráčel pro krále italských střelců.

Udinese sice začalo lépe, ale z úvodního tlaku branku nevytěžilo. Nejprve Berniho zkoušel Alexis Sanchez, ale neuspěl. V 10. minutě vyslal Isla Di Nataleho, ale nejlepší ligový střelec nemířil přesně. A po čtvrthodině nakonec přišel gól na druhé straně. Hitzlspergerova střela z uctivé vzdálenosti prostřelila mladého brankáře Roma. Míč před ním tečoval Domizzi.

Hosté chtěli vyrovnat. Pepeho standardka z 22. minuty ale byla lapena Bernim. Na Pasqualeho centr zase nedosáhl Floro Flores, kterému skutečně chybělo jen pár centimetrů, aby poslal míč do brány. Vyrovnání se Bianconeri dočkali až po půlhodině hry, kdy přesnou ranou srovnal Antonio Di Natale. Za dvě minuty se debutant Romo vytáhl proti Rocchimu a nad domácím kapitánem vyhrál i podruhé, když se na něj Rocchi řítil v akci jeden na jednoho.

Ve 37. minutě však situaci Udinese notně zkomplikoval Mauricio Isla, který nejprve inkasoval žlutou kartu za faul na Rocchiho a za řeči vzápětí dostal i druhou a musel předčasně opustit hřiště. Na hosty tak čekala skoro hodina o desíti. Laziu se nakonec ještě do poločasu podařilo vrátit vedení na svojí stranu. Rocchi poslal přesný pas na Rocchiho a ten pravačkou dobře zakončil.

A pár minut po přestávce bylo hotovo. Třetí gól totiž přidal Christian Brocchi a o výhře římského mužstva už nikdo nepochyboval. Na listinu střelců se chtěl dostat ještě Ledesma, ale proti Romovi ani nadvakrát neuspěl. Na druhé straně minul odkrytou klec po Di Natalově přihrávce Sanchez. V závěru ještě předvedl tři dobré zákroky Romo, a tak zápas skončil 3:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
scr

nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Jen bych chtěl připomenout, že fanoušci Lazia mají s fanoušky Interu družbu. Takže, to že přáli vítězství svému "kamarádovi", aby nevyhrál titul jejich největší nepřítel AS Roma, není zas tak překvapivé a nečekané. Nazvat je za to ostudou ligy, to není myslím to pravé slovo. Někdy je prostě nenávist víc než láska k vlastnímu klubu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele