1. kolo
23.08.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Atalanta BC 1:0

Římské Lazio vstoupilo do nového ročníku Serie A domácí výhrou 1:0 nad Atalantou Bergamo. Biancocelesti rozhodli o zisku tří bodů ve 22. minutě, když jedinou trefu utkání obstaral Tommaso Rocchi. Lazio tak navázalo na úspěšné představení z nedávného italského Superpoháru.

Vítězný start v Serii A prožil na lavičce domácích trenér Davide Ballardini. Jeho svěřenci mu mohli udělat velkou radost už po čtyřech minutách hry, Zarateho výtečný pas však Rocchi nezužitkoval. Na druhé straně si vedla stejně nová akvizice Atalanty Robert Acquafresca. Lazio prolomilo hostující obranu ve 22. minutě, lví podíl na tom měl Pasquale Foggia, který dobře zahrál aut směrem na Rocchiho, a ten už si v pokutovém území poradil na výbornou - 1:0.

Druhou branku mohl o chvíli později vsítit Mauro Zarate, jeho slalom přes čtyři obránce byl sice pohledný, nicméně branku Římanům nepřinesl. Atalanta měla v prvním poločase velice málo šancí, ty nejnebezpečnější měli Doni s Barretem, Lazio však dominovalo hře a po prvním poločase zaslouženě vedlo.

Po změně stran se ocitl asi v největší šanci hostů Robert Acquafresca. Mladičký útočník ve vyložené šanci absolutně selhal. Na druhé straně mohl přidat důležitý, druhý gól Rocchi, jeho pohotovou volej zlikvidoval brankář Consigli. Lazio těsné vedení udrželo a zaslouženě zvítězilo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele