34. kolo
18.04.2010 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Parma FC - Janov CFC 2:3

Janov konečně ukázal, že umí zahrát i venku a ačkoliv v Parmě málem promarnil dvougólové vedení, nakonec se raduje ze zisku tří bodů. Ty rozhodujícím gólem vystřelil Ivan Fatič. Grifové tak mají ještě teoretickou šanci na Evropskou ligu.

Hodně speciální zápas hrál Hernán Crespo, který v domácím dresu nastoupil proti klubu, za který ještě na podzim hrál. Zároveň si také připsal první střelu utkání, ale ta byla sražena. Alessio Scarpi, jenž dostal znovu přednost před Ameliou, se předvedl proti Gastaldellovi, když jeho hlavičku na čáře vytáhl.

Ve 33. minutě se proti proudu hry ujal vedení Janov. Zaccardo na vlastní polovině trestuhodně ztratil míč a Rodrigo Palacio přesnou ranou k zadní tyči otevřel skóre. Parmě v útoku něco chybělo a do druhého poločasu tak na hřiště vyběhl i druhý útočník Valerij Bojinov.

Jenže to byl znovu Janov, kdo v 52. minutě opět udeřil. Raffaele Palladino se vydal na zteč a jeho pokus byl vyražen přímo k Palaciovi, jenž jednoduše doklepl. Vzápětí mohla být Parma zpět, když se Paciho hlavička po rohovém kopu proměnila v přihrávku na Crespa, ale toho opět vychytal Scarpi. Gialloblu nakonec snížili po hodině hry, Zaccardo na zadní tyči do branky nasměroval Lanzafameho centr.

Za dvě minuty Parma dokonala návrat. Na trávníku sice ležel zraněný Lanzafame, ale jeho spoluhráči pokračovali ve hře a ačkoliv si Scarpi poradil s Bojinovou střelou, míč vyrazil nešťastně pouze do Bocchetti a ten si ho srazil do vlastní sítě. Na Stadio Enio Tardini se hrál otevřený fotbal a nedalo se předpovědět, kdo by mohl dát rozhodující gól. Sculliho sice ještě parádně vychytal Mirante, ale na střídajícího Fatiče, jenž byl na hřišti jen pár desítek sekund už neměl. Fatič se uvolnil na levé straně a vypadalo to, že bude centrovat, ale nakonec míč napálil pod břevno a rozhodl o výhře Grifů 2:3.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Honda

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele