16. kolo
13.12.2009 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Parma FC - Bologna FC 2:1

Severoitalská Parma nadále pokračuje ve skvělých výkonech a tentokrát si doma poradila s Bolognou. Výhru 2:1 zařídili Panucci a Amoruso, jediný zásah, avšak úvodní branku utkání vstřelil Mudingayi. Utkání nedohrál vyloučený Britos, po jehož faulu neproměnili domácí penaltu.

Parma začala hned od začátku velmi aktivně, obránce Bologni, Davide Bombardini musel likvidovat Lanzafame hlavičku. Lanzafame měl i další šanci, a vůbec celá obrana Bologni byla pod velkým tlakem, Morrone napálil míč do brankáře hostí. Miranteho v brance Parmy poprvé prověřil až Marco Di Vaio, ale branka z toho nebyla. Větší aktivita byl v prvním poločase domácím k ničemu, zvláště, když ve 44. minutě otevřel skóre krásnou pravačkou hostující záložník Gaby Mudingayi - 1:0 pro Bolognu.

Parma vyrovnala ve druhém poločase, respektive v 57 minutě, když Biabyanyho centr dopravil do sítě hlavou veterán Panucci - 1:1. V 70. minutě došlo k nejzajímavějšímu, a možná nejklíčovějšímu okamžiku celého utkání. Miguel Angel Britos fauloval v pokutovém území Dzemailiho a pískala se penalta, samotný Britos obdržel červenou kartu a musel do sprch.

Penaltu ale domácí neproměnili! Naděje Bologni tak stále žila. Jenomže v 85. minutě už dožila. Castelliniho přihrávka proletěla pokutovým územím až k Zaccardovi, ten vrátil míč na malé vápno k Amorusovi, jenž vstřelil rozhodující gól - 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Parma by měla i s Bolognou potvrdit dosavadní formu.Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele