17. kolo
20.01.2010 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bari sice v Janově vedlo, ale nakonec může být rádo za remízu

Několik zápasů sedmnáctého kola byla 20. prosince odložena a dnes, přesně o měsíc později, byly na programu jeho dohrávky. Janov doma remizoval s Bari 1:1 poté, co na Barretovu kontroverzní branku odpovídal Milanetto.

Galletti se v Janově ujali rychlého vedení, leč za hodně kontroverzních okolností, alespoň podle domácích. Trestný kop byl tečován zdí a odkop Sokratise Papastathopoulose se od zad Barreta odrazil do sítě. Sudí Saccani branku bez váhání uznal, ačkoliv domácí se hodně zlobili, protože podle nich se míč odrazil od Barretovy ruky.

Dál se přesto pokračovalo za stavu 0:1. Ve 14. minutě zasáhlo Bari zranění Parisiho, které příliš nepřidalo již tak rozsáhlé marodce. Ta ostatně trápí oba celky. Na hřiště tak musel Salvatore Masiello. O chvilku později mohl Janov vyrovnat, ale Omar Milanetto pohrdl velkou šancí a míč napálil přímo do Gilleta.

Na druhé straně se na výlet po pravé straně vydal Alvarez, ale branku přestřelil. Gillet pak musel zasahovat proti Mestově trestňáku. Sergio Almiron z 30 metrů branku minul. Zranění nakonec neminulo ani Grify, v nastavení první půle hřiště opustil Papastathopoulos. Na hřiště naskočil Hernán Crespo a značně pozměnil taktiku.

Poločasová pauza výrazně prospěla právě domácím, kteří se krátce po změně stran dostali do gólové šance, kterou využili. Nutno říci, že s notným štěstím. Milanettův trestný kop tečoval Almirovan a bezmocný Gillet jen sledoval, jak míč padá za jeho záda. Janov ale chtěl víc, neustále tlačil a jen díky úžasnému Gilletovi nevedl. Hostující gólman totiž předvedl skvělé zákroky proti Mestovi, dorážejícímu Crespovi a druhému pokusu Mesta a držel Bari při remíze.

V 71. minutě kopal slibný trestný kop Jurič, ale ani jemu nebylo přáno. Jeho skvělou střelu zastavilo břevno. Gillet se poté vytáhl i proti Suazově hlavičce a soupeře značně frustroval. A když gólem neskončila ani akce Suaza s Crespem, rozešli se s Janov s Bari remízou.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele