17. kolo
20.12.2009 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - AC Siena 1:0

Palermo přivítalo v rámci utkání 17. kola Serie A hostující Sienu. Domácí celek byl v utkání favoritem a svou roli dokázali i potvrdit, když po devadesáti minutách svítil na tabuli stav 1:0 právě pro Palermo.

Začátek utkání patřil podle očekávání domácímu celku. Ten se od prvních minut tlačit na polovinu soupeře a neustálými pasy dráždil obranu Sieny. O první vážnější šanci se postaral domácí Cavani, který si drzým průnikem našel cestu až k brankáři Curcimu. Ten v souboji proti útočícímu hráči zachoval chladnou hlavu a reflexním zákrokem jej vychytal.

Další z domácích výpadů měl o pár minut později na svědomí Miccoli. Ten se postavil k přímému kopu a přesnou ranou prověřil pozornost hostujícího brankáře. Ten se i tentokrát vyznamenal a držel čisté konto.

Neuběhlo však mnoho a Curci v brance Sieny zazářil již potřetí. Tentokrát se však o rozruch postaral Bresciano. Ten se ve skrumáži těl dostal jako první k odraženému míči a zkoušel tvrdou ranou propálit vše před sebou. Proti tomu byl ovšem právě zasahující Curci, který i nadále držel čistý štít.

Blížil se však konec prvního poločasu a pro hostujícího brankáře přišla osudová chvilka. K míči se totiž na křídle dostal osamocený Balzaretti. Ten si potáhl míč, aby poté mohl přesnou přihrávkou najít nabíhajícího Cavaniho. Ten si ve vápně počínal jako suverén a přesnou ranou překonal doposud zářícího brankáře hostů.

Ve druhém poločase se očekával nátlak hostujícího celku. Ten ovšem nepřicházel a domácí Palermo se vcelku překvapivě zatáhlo do obrany. Těžilo tak z dobré defenzívy a spoléhalo na silné a účinné protiútoky. O jeden takový se postaral Miccoli, avšak díky své nepřesnosti nenadělal brankáři Sieny žádné problémy.

Hosté se jen výjimečně dostávali do šancí. Možnost vyrovnat měl však hostující Del Grosso. Ten se postavil k volnému přímému kopu a trefil jej znamenitě. Bohužel pro něj však potřeboval o trochu více štěstí, aby vyrovnal. Jeho pokus tak jen těsně minul levou tyč domácí branky.

Utkání se poté chýlilo ke konci a domácí si jednobrankový výsledek hlídali. Hosté totiž s přibývajícím časem nabírali na síle a ke konci dokonce uzavřeli Palermo na jeho polovině. Tlak Sieny však naštěstí pro domácí včas ukončil rozhodčí a tak se mohlo Palermo radovat z výhry 1:0.

Autor: Petr Zajíc / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pro mě tutová 1

Reagovat
smazaný uživatel

jasne 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele