26. kolo
28.02.2010 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - Cagliari Calcio 2:1

Chievo Verona doma porazilo nepříjemné Cagliari 2:1 a alespoň částečně vylepšilo svojí - v poslední době - nelichotivou bilanci. Výhru domácímu celku zajistili De Paula a Granoche. Diváci viděli v utkání i dvě červené karty, postarali se o ně na jedné straně Marcolini a na straně druhé Nainggolan.

Cagliari mělo první šanci utkání, obrana Chieva nedokázala odvrátit centr z pravé strany, míče se zmocnil Cossu, přihrál nahoru Lazzarimu, ale ten z první přestřelil. Po dvaceti minutách hry na sebe upozornili také domácí, po zahraném rohovém kopu se k zakončení prodral Pellissier, ovšem netrefil branku. O dalších deset minut později už se domácí radovali z první střelené branky ! Mario Yepes hlavou sklepl míč a De Paula se nekompromisně položil do střely a zajistil domácím vedení - 1:0 pro Chievo. Neuběhly ani tři minuty a hostujícího brankáře Marchettiho pořádně vystrašil Marcolini, jehož dalekonosný projektyl málem zapadl do levého horního rohu.

Sardinský celek sice nebyl v prvním poločase tolik vidět, ovšem začátek druhého dějství se mu vyvedl náramně. Cossu z přímého kopu odcentroval, domácí obránce nešťastně prodloužil míč na Astoriho, jenž na zadní tyči překonal domácího brankáře - 1:1.

Chievo chtělo pochopitelně strhnout vedení opět na svojí stranu, ovšem za devět minut od inkasované branky si přivodili velkou komplikaci. Marcolini za deset minut uviděl dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. Cagliari ale hrálo přesilovku pouze deset minut, neboť Nainggolanovi stačili ke dvěma žlutým kartám pouhé dvě minuty a po jeho vyloučení se počet hráčů na hřišti vyrovnal. Nainggolan byl přitom na hřišti krátce, jelikož v 63. minutě střídal Lazzariho.

Utkání rozhodl v 78. minutě Granoche ale při své brance měl dost štěstí, naopak hosté měli dost smůly. Obránce Astori při hlavičkovém souboji trefil tyčku své vlastní branky, míč se od ní odrazil a kopíroval brankovou čáru do té doby, dokud nepřiběhl Granoche a nenapálil míč do sítě - 2:1 pro Chievo.

V samotném závěru se hosté pokoušeli o vyrovnání, Larrivey byl velmi blízko, ovšem svojí hlavičku nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Domácí už vedení 2:1 udrželi a připsali si poměrně důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele