35. kolo
25.04.2010 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bologna FC - Parma FC 2:1

Boloňa se přiblížila záchraně a po dnešní výhře 2:1 nad Parmou odsoudila k sestupu Livorno i Sienu. Strůjcem domácího úspěchu se stal Marco Di Vaio, jenž vstřelil obě branky. Parmě nepomohlo ani vedení, které zajistil Biabiany, protože v průběhu prvního poločasu byl vyloučen Zaccardo.

Po devíti minutách hry se dostal do dobré příležitosti bulharský útočník Valerij Božinov, jeho pokus nohama vykopl brankář Viviano. Na druhé straně mohl udeřit Zalayeta, jeho gólová hlavička skončila na vynikajícím Mirantem. Ve 23. minutě vstřelili hosté první gól utkání, Biabiany se prosadil v pádu, když ho ne úplně bránila domácí obrana - 1:0 pro Parmu. Nicméně hosté si o chvíli později zápas zkomplikovali, Zaccardo totiž dostal po faulu červenou kartu a Boloňa hrála v přesile. Parma měla přesto dobrou šanci vedení navýšit, Biabiany z dobré palebné pozice netrefil branku. Ještě v průběhu prvního poločasu Boloňa vyrovnala, po centru z pravé strany se hlavou prosadil Marco Di Vaio - 1:1.

Di Vaio se nakonec stal hrdinou celého utkání, krátce po změně stran totiž vstřelil další branku, když si opět zpracoval přesný pas a před Mirantem nezaváhal - 2:1. Boloňa měla i další šance, Guana zblízka neprostřelil hostujícího brankáře a stejně si vedli i další, mimo jiné i Buscé, po jeho ráně se zahrával jen rohový kop. Rossoblu vedení udrželi a připsali si nesmírně důležité vítězství, díky kterému prakticky vyřadili ze hry Sienu a Livorno.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele