31. kolo
28.03.2010 15:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Udinese Calcio 4:1

Své šance na pohárovou Evropu nadále živí Fiorentina, ta čtyřmi brankami pokořila Udinese, které bude mít naopak velké starosti se záchranou. Do sítě Bianconeri se postupně trefili Vargas, Gilardino, Santana a Jovetič. Jedinou trefu Udinese zaznamenal Simone Pepe.

Utkání začalo neuvěřitelnou šancí Fiorentiny a možná ještě více neuvěřitelným zákrokem Samira Handanoviče. Slovinský reprezentační brankář vyrazil střelu Vargase z úhlu, nicméně ve velmi výhodné pozici byl dorážející Gilardino, jenže Handanovič vychytal i jeho ! Po čtvrthodině hry vyprášil Pepe rukavice Freye. Ve 36. minutě vstřelili domácí první branku utkání, k volnému přímému kopu se postavil Juan Manuel Vargas a parádní bombou překonal Samira Handanoviče - 1:0 pro Fiorentinu. Vedení Prandelliho svěřencům příliš dlouho nevydrželo, neboť už za pět minut vyrovnal na 1:1 Simone Pepe, který uvnitř pokutového území využil přesné přihrávky Di Nataleho. To bylo do konce prvního poločasu vše.

V 55. minutě vypálil Santana, jeho střelu neudržel Handanovič a Gilardino už dostal míč do sítě - 2:1 pro Fiorentinu. Samotný Santana se také zapsal do historie střeleckých análů, to když mu v 68. minutě poslal lahůdkovou přihrávku Gobbi. Santana zvýšil už na 3:1 a s týmem Udinese to vypadalo velmi špatně. Poslední branku v utkání měl na svědomí Jovetič, ten si krásně naskočil na centr De Silvestriho a velmi povedenou hlavičkou nedal Handanovičovi žádnou šanci - 4:1 pro Fiorentinu. Viola už další branku nepřidala a vyhrála poměrně jednoznačně 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele