9. kolo
25.10.2009 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - SSC Neapol 0:1

Ani chycená penalta Sebastiena Freye Fiorentinu nezachránila od první domácí porážky v sezoně. Naopak Neapol si díky brance Maggia z 88. minuty připsala vůbec první venkovní výhru v roce 2009.

Už po 120 sekundách prověřil Freye nepříjemnou ranou Maggio, ale domácí gólman odolal. Na druhé straně nemířil špatně po přihrávce Zanettiho Juan Manuel Vargas, ale jeho pokus nakonec pouze olízl tyč De Sanctisovy svatyně. Neapol nejvíce hrozila z protiútoků a po půlhodině hry měla dvě velké příležitosti ke skórování. Jenže proti hráčům Azzurri stal vynikající Frey. Ten si nejprve poradil se střelou Lavezziho a poté parádně i s dorážejícím Hamšíkem. Francouzský gólman pokračoval v heroickém výkonu i nadále, když opět zlikvidoval Hamšíka.

Do druhého poločasu naskočil Alberto Gilardino a okamžitě se dostal do dosavadní největší šance Violy. Domácí kanonýr si naskočil na rohový kop, ale De Sanctis skvěle zareagoval a udržel bezbrankový stav, Jorgensenova dorážka byla rovněž odvrácena. V 66. minutě musel opustit lavičku kouč hostů Walter Mazzarri, když vehementně protestoval. Chvilku nato šel sám proti Freyovi Quagliarella, ale ani on na úžasně chytajícího gólmana recept nenašel. Ten kupodivu nebyl překonán ani deset minut před koncem, kdy byla Neapol odměněna po faulu na Hamšíka penaltou. K exekuci se postavil Quagliarella a přesto že jí nekopl vůbec špatně, proti neuvěřitelnému Freyovi prostě neměl nárok. Jenže Fiorentina i nadále nechávala Freye napospas útokům soupeře, a tak nakonec i on kapituloval. Až dvě minuty před koncem ho přesnou ranou překonal Maggio a rozhodl o výhře Neapole.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele