13. kolo
21.11.2009 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Parma FC 2:3

Parma otočila zápas ve Florencii a posunula se minimálně do neděle na třetí příčku. Naopak Fiorentině nepomohly ani dva góly Gilardina a s velkou pravděpodobností ztratí pohárové příčky.

V první půli končil každý zásah mezi tři tyče brankou. Skóre otevřel po pětadvaceti minutách Gilardino, který si naskočil na přímý volný kop Santany a hlavičkou pokořil Miranteho. Fiorentina sice neklesla na svém výkonu, po pěti minutách však situaci podcenil Frey a inkasoval.

Skvělou přihrávku za obranu dostal Zaccardo, který se tísněn dostal z úhlu. Přesto Frey vyběhl zcela mimo svou branku a příhra na malé vápno Amarusovi před prázdnou branku znamenala už jistý gól. Hra byla do konce poločasu hodně kouskovaná, když v poslední minutě Natali netrefil branku, šlo se do šaten za vyrovnaného stavu.

Do druhé půle vstoupili skvěle hosté, když na pas z přímého kopu si naběhl Božinov a v pádu tečoval míč. Frey už nestačil na změnu míče z malého vápna zareagovat. Fiorentina již za deset minut vyrovnala, neradovala se však dlouho. Na centr Vargase si naskočil na malém vápně Gilardino a druhým gólem v zápase na pět minut srovnal krok se soupeřem.

Poté se však svou dravostí dostal za obránce Lanzafame, který využil přihrávky Panucciho a v pádu usměrnil míč ke vzdálenější tyči. Fiorentina hrála posledních dvacet minut ve velké křeči a tlak se stále nedostavoval. Vše pak ještě přitížil pět minut před koncem Donadel, který skočil pod nohy soupeře. Rozhodčí nebral v potaz čistý zásah míče a po druhé žluté musel domácí hráč jít do šaten.

Emoční závěr už mnoho fotbalovosti neukázal, v poslední minutě ještě vytáhl hlavičku zpod břevna Mirante. Po pětiminutovém nastavení tak Parma mohla slavit veledůležité vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele