27. kolo
06.03.2010 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - Juventus FC 1:2

První velký sobotní zápas italské ligy dopadl lépe pro Juventus Turín. Stará dáma dokázala získat všechny tři body ze hřiště domácí Fiorentiny a po výhře 2:1 se alespoň do zítřka dostala na čtvrté místo. Naopak Fiorentina zažila další zklamání a pohárová Evropa se jí pomalu vzdaluje. Vítěznou trefu zaznamenal mistr světa z Německa Fabio Grosso.

Juventus začal ve Florencii nejlépe, jak mohl. Už ve 2. minutě utkání totiž vyslal za obranu domácích parádní přihrávku Candreva, Diego jí na hranici ofsajdu převzal, obešel brankáře a do prázdné branky pohodlně skóroval - 1:0 pro Juventus. Fiorentina chtěla odpovědět co nejdříve, přímý kop Montoliva se neujal a při obrovské šanci Gilardina, který postupoval sám na branku Juve, se vyznamenal rakouský brankář Manninger. Po Montolivově přímém kopu pokoušel ze stejné situace štěstí Vargas, avšak náhradník Buffona byl znovu ve střehu.

Ve 32. minutě se dočkali domácí vyrovnání a branku vstřelil bývalý hráč Staré dámy Marco Marchionni. Gobbiho dlouhý a milimetrově přesný pas nedokázala obrana Juventusu zachytit a z druhé vlny nabíhající Marchionni hlavou vyrovnal na 1:1. Viola mohla do poločasu dokonce vést, to by však musel Marchionni svojí další gólovou potrestat.

Ve druhém poločase nahradil otřeseného De Ceglieho Fabio Grosso, to však ještě nikdo netušil, že právě náhradník Grosso se stane hrdinou utkání. Nejprve se však Frey ukázal v dobrém světle po přímém kopu Diega a se střelou první, kterou vyprodukoval Trezeguet, neměl tolik práce. V 68. minutě hosté opět strhli vedení na svoji stranu. Sissoko vyslal kolmicí do šance Fabia Grossa a ten v běhu překonal Sebastiana Freye - 2:1 pro Juventus. Grosso si tak trochu připomněl světový šampionát v Německu, kde se stal jednou z klíčových postav Squadry Azzurri na cestě za zlatem.

Fiorentina už jednou v zápase dokázala vyrovnat, a teď jí nezbývalo nic jiného, než se o to pokusit znovu. Jovetič zkoušel štěstí z přímáku, ovšem brankář Juve si poradil. V posledních patnácti minutách domácí svého soupeře pořádně zmáčkli, ale na kýžené vyrovnání to nestačilo. Juventus tak napravil zaváhání s Palermem a dnes vyhrál těžké utkání s Fiorentinou.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

10

Reagovat
JuveIt

Hlavně ne zas rozestavení 4-3-1-2, se kterým jsme prohráli většinu zápasů. Vsadil bych na 4-4-2. Manninger - Zebina, Cannavaro, Chiellini, Salihamidžič - Candreva, Marchisio, Melo, Diego - Del Piero, Iaquinta/Trezeguet.

Reagovat
smazaný uživatel

La vecchia signora forza JUVE!!!

Reagovat
JuveIt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele