20. kolo
17.01.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Fiorentina rupla s Bolognou

Přesně to, co Fiorentina nechtěla, se stalo skutečností. Fialky doma vybouchly s Bolognou a útok na pohárové příčky se komplikuje. Zápas na Stadio Artemio Franchi rozhodl druhým gólem hostů Di Vaio, protože Fiorentina se zmohla jen na jedinou branku.

Zatímco prvotní šance Santany a Marchionniho úspěchem neskončily, ve 28. minutě udělila Viole lekci z produktivity Bologna. Prakticky z první střely na branku totiž okamžitě udeřila. Herny Gimenez, jenž se překvapivě objevil v základní sestavě Rossoblu, se trefil krásnými nůžkami.

Pro domácí mohlo být ještě hůř, když po Gamberiniho zákroku na Marca Di Vaia nařídil sudí Banti pokutový kop, ale po konzultaci s čárovým výkon přehodnotil a penaltu odvolal. Opakovaný závěr mu dal za pravdu, Gamberini skutečně zahrál míč.

Před poločasovým hvizdem měl velkou příležitost na kopačce po přihrávce Vargase Gilardino, jenže branku z bezprostřední blízkosti neuvěřitelně minul a mohl jen smutně sledovat, jak vzápětí soupeř navyšuje vedení. Mingazziniho chytrý pas vyslal Di Vaia, který přehodil vyběhnutého Freye.

Viola se sice vrátila do zápasu šest minut po změně stran, kdy si na Vargasův centr počíhal Mutu a hlavičkou snížil, ale jak se nakonec ukázalo, to bylo z domácí strany vše. Alespoň po té gólové stránce. Protože jinak se Fiorentina směrem dopředu snažila seč jí síly stačily, ale Vargas, Mutu, ani Gilardino proti Vivianovi neuspěli. Jasně nejlepším hráčem domácích byl Juan Manuel Vargas, jenž nejen vytvářel šance pro spoluhráče, ale také se do několika slibných dostal. Jenže žádná akce již neskončila úspěchem a Bologna si odváží překvapivé tři body.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele