15. kolo
06.12.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Atalanta BC 2:0

Fiorentina se oklepala ze dvou posledních porážek a před vlastními fanoušky porazila Atalantu. Rozhodující gól vstřelil nádhernou ranou Juan Manuel Vargas, v poslední minutě tři body jistil Gilardino.

Viola šla za vítězstvím od samého počátku a v první půlhodině zápasu vládla. První akce sice ještě neskončila úspěchem, když Santanův centr Gilardina nedosáhl, následný trestný kop Kroldrupa vyrážel Consigli. Další šanci opět připravoval Santana, ale Jovetič z bezprostřední blízkosti vyhořel. Zlikvidován byl i Donadelův pokus, ale ve Florencii bylo jasné, že je jen otázkou času, než domácí hráz soupeře prolomí. A čekání fanoušků se vyplatilo, protože úvodní branka byla vskutku výstavní. Snad ze 30 metrů napřáhl Vargas a nádhernou ranou pod břevno poslal Violu do vedení. Atalanta poté měla příležitost vyrovnat, ale Ceravolova střela byla lapena a Guarente při dorážce zaváhal. Těsně před přestávkou mohl zvýšit na 2:0 aktivní Santana, ale z trestného kopu trefil břevno.

Druhá půle začala pro domácí špatně, když po pěti minutách musel odstoupit s poraněným kolenem Jovetič. Chybu v rozehrávce hostů pak využil Donadel a hrnul se na branku, ale zpětný pas na Jorgensena byl zastaven, respektive odkopnut na roh. Pár minut před koncem poslal Atalantu do kolen červenou kartou Valdes. Výrok sudího se příliš nelíbil trenérovi Contemu a po protestech byl rovněž vyloučen. Rozhodnutí nakonec přinesla poslední minuta, kdy dva obránci Atalanty nedokázali odkopnout centrovaný míč a jejich chybu potrestal Gilardino.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele