37. kolo
09.05.2010 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fiorentina remizovala v toskánském derby se Sienou 1:1

Ani jeden z toskánských týmů si sezonu příliš nevylepšil. Fiorentina prohloubila svou krizi, když před vlastními diváky pouze remizovala s předposledním týmem tabulky - s rivalem ze Sieny. Za hosty otevřel skóre Simone Vergassola, za domácí vyrovnal po čtvrt hodině hry Marco Marchionni.

V letošním derby již ale nebylo prakticky o co hrát. Leda o čest. A tu si ani jeden z týmů příliš nevylepšil. Fiorentina protáhla svou ligovou sérii bez výhry již na šest zápasů, v tabulce klesla až na desátou příčku. A lepší než devátá již skončit nemůže. Naproti tomu Siena má již dlouho zpečetěný sestup do Serie B, ani čtvrtý zápas bez zisku tří bodů na tom nic nezměnil. V nejvyšší italské lize již nemůže skončit lépe než na devatenáctém místě, nakonec by také mohla skončit poslední.

Domácí nejspíš před tímto utkáním postihla také rozsáhlá marodka. Kvůli zranění nemohl nastoupit Mario Alberto Santana, Juan Manuel Vargas, Alessandro Gamberini, Gianluca Comotto, ani Babacar. Hostům chyběl "pouze" Francesco Pratali s Francescem Parravicinim.

Téměř okamžitě se ujali hosté ze Sieny vedení. Pro domácí příznivce to musela být tvrdá rána. Centr Massima Maccaroneho z levé strany našel Albina Ekdala, ten míč sklepl ještě lépe postavenému Simone Vergassolovi. Ten míč ze sedmi metrů napálil volejem za brankáře Sebastiena Freye - 0:1.

Domácím se ale vcelku záhy také podařilo vyrovnat. Stevan Jovetić si z obránců soupeře udělal slalomové tyče, prosmýkl se kolem několika protihráčů, situaci nakonec vyřešil brilantně. Na vzdálenější tyči objevil Marca Marchionniho a ten již neměl s umístěním míče do prázdné sítě problémy - 1:1.

Fiorentina se před vlastními fanoušky nadále snažila. Další branka by pochopitelně celou Florencii rozradostnila. Přímý kop Adema Ljajiće poslal pouze kousek nad branku Cesare Natali, byl to ale Jovetić, který byl stále nejnebezpečnějším hráčem Fiore. Svými drzými průniky často zamotával hlavu obráncům Sieny.

Trenér domácích se hru snažil oživit střídáním o poločase. Nevýrazného Keirrisona nahradil Alberto Gilardino. Činit se ale musel spíše brankář Violek, Sebastien Frey. Nicméně ten si dokázal poradit jak s ranou Maccaroneho, tak s pěknou střelou Emanueleho Calaia. Na druhé straně si Massimo Gobi udělal z brankáře Curciho dobrý terč, gólmana Sieny musí ještě nyní bolet ruce po tvrdé ráně Montoliva.

Všechno mohlo pro Violu nakonec skončit tragicky. Čtyři minuty před koncem totiž nahrál do malého vápna střídajícímu Larrondovi jeho spoluhráč Jajalo pěknou přihrávku. Mladý Argentinec se otočil, stál tváří v tvář Freyovi. Střela mu ale nevyšla tak, jak by chtěl. Natrefil břevno...

Autor: Anna-Marie Kroupová / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele