36. kolo
02.05.2010 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Siena - Città di Palermo 1:2

Siena doma nestačila na Palermo a v podstatě jen potvrdila svůj sestup do nižší soutěže. Hostující Palermo sice vyhrálo 2:1, ovšem na čtvrté místo se nedostalo. O žádanou Ligu mistrů tak bude ještě velký boj. Vítěznou branku zaznamenal Fabrizio Miccoli.

Palermo mělo první šanci utkání, avšak Nocerinův lob brankáře Curciho nepřekvapil. Na druhé straně Sirigu lapil pokus Ghezzala a ve 14. minutě se vytáhl i proti Kjaerovi, to je sice jeho spoluhráč, jenže po nebezpečné přihrávce Maccaroneho si právě Kjaer málem vstřelil vlastní branku. Ve 24. minutě padla první branka utkání, Antonio Nocerino našel přesně Edinsona Cavaniho a ten před Curcim dopravil míč do sítě - 0:1. Ve 36. minutě to mohlo být už 0:2, Balzarettiho přihrávka přes dva obránce se dostala ke Cassanimu, jenže ten se stoprocentní šancí nenaložil dobře.

Byl to brankář Sirigu, který měl hlavní podíl na tom, že Palermo vedlo. Brankář Palerma se vytáhl po hlavičce Ghezzala z pěti metrů. Před koncem prvního poločasu ještě vystrašil domácí publikum Miccoli, jeho povedené ráně scházela jen větší přesnost.

Krátce po změně stran, přesně v 58. minutě, přidalo Palermo důležitou druhou branku utkání, Balzaretti zleva přihrál Miccolimu, ten se prodral domácí obranou a přesným zakončením zvýšil. Fabrizio Miccoli touto brankou vyrovnal klubový rekord Danteho Di Masa z roku 1960, byla to totiž jeho 40. branka v Serii A v dresu Palerma. Pro Sienu to byl trest za předchozí moment, neboť Maccarone spálil obrovskou tutovku, znovu se totiž osvědčil Sirigu. Na rozdíl tří branek mohl zvyšovat Cavani, bohužel pro hosty pálil vedle. Siena navzdory špatnému výsledku nadále bojovala a nakonec ještě snížila. Deset minut před koncem konečně prostřelil hostujícího brankáře Emanuele Calaio, který hlavou zužitkoval Maccaroneho přesný centr.

Autor: Ondřej Linhart / football.italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele