18. kolo
06.01.2010 15:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

AC Siena - ACF Fiorentina 1:5

Toskánské derby ovládla Fiorentina, ta nedala poslední Sieně sebemenší šanci a rozdrtila ji 5:1. Navíc ještě pár minut před koncem svítila v kolonce domácích nula. Dvěma góly se blýskl Gilardino.

Viola do utkání vlétla jako vítr a po pěti minutách vedla. Rohový kop Juana Manuela posunul Gilardino na volného Kroldrupa, který na zadní tyči poslal míč do branky - 0:1. Siena sice měla poté několik slibných šancí, ale úspěšnost byla mizivá a na to doplatila. Maccarone branku netrefil, Paolucciho vychytal Frey a Vergassola hlavičkou trefil tyč. Lekci z produktivity domácím po půlhodině hry udělil Santana, opět se jednalo o standardní situaci. Mutuův trestňák tentokrát našel Kroldrupa, po něm už jen pálil Mario Santana - 0:2.

Jakékoliv naděje Sieny ve 36. minutě prakticky pohřbil Alberto Gilardino, respektive gólman Curci. Ten vyrobil obrovskou hrubku při Mutuově centru, který nedokázal zachytit a Gilardino se v jednoduché pozici nezmýlil - 0:3.

Druhou půli sice Siena načala nebezpečnou hlavičkou Brandaa po rohovém kopu, kterou ale zlikvidoval Frey. Francouzský gólman se činil i proti Maccaronemu, a to že neuvěřitelně. Frey totiž šel úplně jiným směrem než šla Maccaroneho střela, ale na poslední chvíli se stihl nějak přemístit a nohou míč vyrazit. Vzápětí dostala Siena další lekci z produktivity, katem byl v 65. minutě Gilardino, jenž přesnou hlavičkou zakončil Comottův centr - 0:4. 5:0 to bylo asi za deset minut, pálil opět Gilardino, nakonec se ale míč za Curciho dostal až na podruhé, dorážel Mutu. Šest minut před koncem se Siena dočkala alespoň čestné branky, Kroldrup ve vápně fauloval Calaia a Maccarone nekompromisní ranou pod břevno snížil na konečných 1:5.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fiore

Reagovat
smazaný uživatel

preco nehral steven jovetic...?? ale inac fioree pohodka idu hore :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele