24. kolo
12.02.2010 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

AC Milán - Udinese Calcio 3:2

Generálka na Manchester United se fotbalistům AC Milán povedla. Rossoneri v domácím prostředí porazili Udinese 3:2 a oplatili mu vyřazení z Italského poháru. Dvě trefy zaznamenal Huntelaar, jednu přidal Pato. Velkou zásluhu měl na brankách Ronaldinho, který své spoluhráče zásoboval přesnými přihrávkami.

Do utkání vstoupili lépe domácí fotbalisté, Milán se od začátku cpal do zakončení a v 7. minutě za to sklidil zaslouženou odměnu v podobě úvodní branky. Ronaldinho na pravé straně poslal lehký centr do pokutového území, a ten dopravil do sítě Udine nizozemský kanonýr Huntelaar - 1:0. Někdejší útočník Realu Madrid a především Ajaxu Amsterdam se v základní sestavě objevil po delší době a hned na sebe upozornil brankou. Udinese mohlo vzápětí odpovědět, Isla poslal střílenou přihrávku do míst, kde sice stál Di Natale, ovšem míč nezasáhl.

Ve 13. minutě došlo k prvnímu střídání, bohužel se týkalo nedávné posily Milána, brazilce Manciniho, který se zranil a musel přenechat místo svému krajanovi Patovi. Mladičký útočník se objevil v sestavě také po delší době a stejně jako Huntelaar se uvedl nejlepším možným způsobem. Nejprve mu však rozhodčí odmával ofsajd a jeho branka tudíž nebyla uznána, nicméně ve 38. minutě si zpracoval dlouhý balón od Ronaldinha a sám na brankáře vyzrál, nutno podotknout, že měl při akci štěstí, neboť míč se mu odrazil zpátky tak, aby mohl skórovat - 2:0 pro Milán.

Udinese nehrálo vyloženě špatně, ovšem jeho střelecké pokusy ze střední vzdálenosti končily vždy mimo tři tyče domácí branky. Už na 3:0 pro domácí mohl zvýšit z přímého kopu Pirlo, Handanovič pokus vytěsnil na roh. Milán už se chystal do šaten, když v tom tak trochu nečekaně inkasoval. Na centr Di Nataleho si naběhl Floro Flores a snížil na 2:1.

Také druhý poločas byl zajímavý, i když jeho úvod byl poněkud opatrný. V 57. minutě vrátil dvoubrankové vedení na stranu Milána svým druhém gólem Huntelaar a opět u toho byl klíčový Ronaldinhův centr. Ten propadl v pokutovém území k Huntelaarovi a ten už věděl, jak se zachovat - 3:1 pro Milán. Rossoneri měli další příležitosti definitivně utkání rozhodnout, po dalším centru Ronaldinha netrefil míč Huntelaar a Gattuso, znovu po centru Ronaldinha, sám před brankářem Handanovičem spálil neuvěřitelnou šanci. Slovinskou reprezentační jedničku doslova propálil Pato, ovšem míč až za brankovou čáru nedoputoval.

V samotném závěru přišlo zdramatizování. Jeden z obránců Rossoneri se zapomněl a Di Natale se mohl na hraně ofsajdu řídit na Didu, vedl si velmi zkušeně a svojí další brankou si jednak pojistil vedení v tabulce střelců, ale především vykřesal naději pro Udinese - 3:2. Milán už výsledek 3:2 dovedl do konce a slaví vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak 2:1 acmilán (ronaldinho,ronaldinho) udinese(Antonino Dii Natale)

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne nech sa už AC uvedomý a vyhrá to je jedno koľko len nech vyhrá veď potom ako bude hrať proti MAN UTD v Lige Majstrov?

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldinho hral perfektně nahral na všechny goly a proti man u to bude podivana

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že proti Manchester Utd vyhrajú veď doma zaváhať nemožu.

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldinho a beckham skoro ti višel tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele