38. kolo
15.05.2010 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AC Milán - Juventus FC 3:0

Šlágr kola mezi Milánem a Juventusem nakonec dopadl stejným způsobem jako v prvním letošním vzájemném utkání, tedy výhrou AC 3:0. Hrdinou utkání se opět stal Ronaldinho, který vstřelil dvě branky svého týmu. Hlavní postavou byl ale trenér Leonardo, který opouští po sezoně trenérskou lavici AC.

Do první šance zápasu se dostal Juventus, konkrétně útočník Iaquinta, sám postupoval na Didu ale svojí střelu poslal jen těsně vedle. Na druhé straně pořádně provětral hostující obranu Ronaldinho, pozdější hrdina celého utkání. Šance pokračovali na obou stranách, Trezeguet mířil nad a Patovu hlavičku v klidu zlikvidoval Buffon. Vytáhl se i Dida, parádní střelu Marchisia vytěsnil na rohový kop. Pak už se diváci na San Siru dočkali první branky a vstřelil jí sváteční střelec - Luca Antonini. Obránce AC se dostal za obranu Staré dámy a sám proti Buffonovi se poradil jako zkušený forvard - 1:0 pro AC Milán.

Milán měl v tuto chvíli navrch a brzy přidal druhý gól. Ronaldinho v pokutovém území zamířil přesně na přední tyč Buffonovy branky a bylo to 2:0 pro AC Milán. Juventus se ale nechtěl vzdát lacino a do poločasu se snažil o snížení. Dida vyrazil těžkou ránu na roh a vzápětí zamířil hlavou vedle Cannavaro. Rossoneri vedli po prvním poločase 2:0.

Rovněž druhá půle byla v režii AC, i když tolik šancí jako v prvním poločase k vidění nebylo. Přímý kop Pata brankář Manninger zpacifikoval. Trenér Zaccheroni se rozhodl pro netradiční výměnu brankářů, šlo však jen o to, aby si i rakouský brankář zachytal na závěr sezony. Hra pokračovala a Ronaldinho zaznamenal svojí druhou branku a celkově třetí branku v utkání. Brazilská superstar zamířila krásnou střelou opět přesně k tyči a Manninger byl bez šance. Poté co Silva odrazil pokus Del Piera už se nic významného nestalo. Za zmínku však stojí rovněž druhá výměna brankářů, kdy Dida vystřídal Abbiatiho. Milán nakonec vyhrál jasně 3:0 a zároveň udělal krásnou tečku za rozlučkou s trenérem Leonardem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
scr

doufam, ze budou hrat pro lidi...rekl bych takova exibice, je jedno kdo vyhraje, snad se nikdo nezrani a vse dopadne jak ma...

Reagovat
JuveIt

Jn. Hlavně aby se nikdo nezranil. Buffon, Chiellini nebo Pirlo jsou duležití pro repre. Snad aspon v tom posledním zápase budem hrát dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

hh reprezentanti talianska

Reagovat
smazaný uživatel

juve juve--bohužel Ronaldino je hvězda první velikosti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele