26. kolo
28.02.2010 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AC Milán - Atalanta BC 3:1

AC Milán porazil na San Siru sestupem ohroženou Atalantu a udržel druhé místo před Římem, Rossoneri navíc zůstávají stále ve hře o Scudetto. Hrdinou utkání se stal Alexandre Pato, který obstaral dvě branky domácích.

Domácí začali lépe, ovšem Atalanta jejich úvodní tlak přežila. Asi nejblíže k brance byl po efektivních nůžkách Ronaldinho, jedinou vadou na kráse bylo umístění střely, ta šla přesně doprostřed kde stál připravený Consigli. Na druhé straně to zahučelo po Tiribocchiho průniku, jeho přihrávku nezachytil Ferreira Pinto. Pak útočil opět domácí Milán, Borriello minul ale o chvíli později už Pato dopravil míč do sítě. Ronaldinho pohledně přihrál Ambrosinimu, kapitán domácích odcentroval na Pata a Brazilec z první propasíroval míč za záda Consigliho - 1:0.

Alexandre Pato byl klíčovou osobností prvního poločasu, jeho další střela šla doprostřed branky. Ve 40. minutě ukázal svojí důležitost Ronaldinho, pro něj v letošní sezoně typicky gólově přihrál Patovi, ten nebyl v ofsajdu a mladičký kreativní útočník zvýšil vedení Milána na 2:0.

Druhý poločas začali překvapivě lépe hosté a v 56. minutě vstřelili kontaktní branku ! Valdes se zbavil bránícího hráče a přesně umístěnou střelou překonal brankáře Abbiatiho - 2:1. Tento stav ale nevydržel dlouho, Bonera byl v pokutovém území faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ronaldinho se ale ze značky pokutového kopu neprosadil, jeho pokus Consigli vystihl, avšak na pohotovou dorážku Borriella byl bezmocný - 3:1. Atalanta měla v tomto případě velkou smůlu.

Milán i přes dvoubrankové vedení nadále útočil, v jednu chvíli byli tři hráči Milána samy před brankou, ovšem bylo to z velkého úhlu a Rossoneri z toho vytěžili rohový kop. Autor dvou branek Pato musel čtvrthodiny před koncem střídat, při jedné akci se totiž poranil a trenér Leonardo místo něj poslal do hry Abateho. Milán i Atalanta měli do konce utkání ještě nějaké šance, ovšem nic, co by nějak ovlivnilo zápas. Rossoneri výsledek 3:1 dotáhli úspěšně do konce a nadále jim patří druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufam v uklidnujici vyhru aspon 4:1 bylo by paradni kdyby inter aspon remizoval i kdyz asi blbost...ale zas porazili cagliari tak mozny je vsecko milan jedeeeeeeeeem

Reagovat
smazaný uživatel

ac vyhraje 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán 3 - 0 Atalanta BC

AC Milán musí vyhrať!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A na San Siru se rozezní hymna :) Milan sempre per teeee!

Reagovat
smazaný uživatel

tak 3:0 goly ronaldinho,borrielo,pato

forza milán!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hej a.pato7 inter by mohl aspon remizovat nebo i prohrat neni tam misim etoo a pandev a u udinese je di natale tak mozna nonono aspon remizu by te chtelo a as rim by mel prohrat nad neapol chybi toti a u neapol je hamsik a lavezzi a qugallera nebo nejak tak to je jedno jak se menuje ale proste ac milán musi vyhrat ani neapol a udinese to by bylo suprrrrrrrrrrrrrrrrr forza milán!!! inter -------

Reagovat
smazaný uživatel

no ono kdyz interu chybi etoo tak je to spis posila viz proti chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

forza milan forza pato letos dame sudeto

Reagovat
smazaný uživatel

scudeto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele