7. kolo
19.10.2008 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

US Lecce - Udinese Calcio 2:2

Střet Udinese s Lecce skončil čtyřbrankovou remízou. Friuliani se v průběhu zápasu zvedli a dokázali srovnat rozdíl dvou branek. Lecce se tak udržuje na svém středu tabulky, Udinese se díky bodu zatím dostalo do čela.

Utkání začali lépe hosté, především Fabio Quagliarella představoval pro Lecce velké nebezpečí. Mladý Ital nejprve namířil svůj volej nad branku Benussiho, následně však trefil z přímého kopu břevno! Benussi byl od samého začátku velmi zaměstnaný. O několik minut později se musel vytáhnout skvělým zákrokem proti ráně Gaetana D’Agostina z třiceti metrů.

Lecce zatím téměř neohrozilo branku Samira Handanoviče. V pasivitě směrem dopředu sice zůstalo, ale přesto se mu podařilo vstřelit branku. Obrana Udinese měla charitativní den a darovala domácím dvěma hrubkami velmi laciný gól. Nejprve přihrál Andrea Coda svou velmi slabou malou domů Simone Tiribocchimu. Ovšem Samir Handanovič již měl situaci takřka pod kontrolou, míč však neuvěřitelně netrefil a Tiribocchi mohl jen s úsměvem doklepnout do prázdné branky.

Udinese začalo být nejisté a Lecce se podařilo po změně stran navýšit své vedení. Po rohovém kopu zakončoval Giuillermo Giacomazzi a míč si našel cestu až do branky. Opakovaný záběr ukázal, že míč ještě tečoval Maurizio Domizzi, obránce hostí. Pasquale Marino se rozhodl posílit ofenzívu a tento tah se mu značně vyplatil. Alexis Sanchez byl na hřišti sotva minutu a už vstřelil kontaktní branku. Na zadní tyči si počíhal na střílený centr Antonia Floro Florese a pokořil Benussiho.

Udinese tato branka nakopla. Benussi musel zasahovat proti dobré hlavičce Floro Florese. Následně dokonali Friuliani svůj návrat. Gaetano D’Agostino poslal do vápna střílený centr z přímého kopu kousek od rohového praporku, míč proletěl okolo všech hráčů a nakonec i kolem brankáře Benussiho. Gólman Lecce po této brance zaručeně nemá čisté svědomí, neboť to mohl mít. V samém závěru mohl Gökhan Inler otočit na finálních 3:2 pro Udinese. V kritickém momentu však ztratil balanc a ze sedmi metrů přestřelil. Střele předcházela skvělá práce mladého Sancheze.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele