19. kolo
18.01.2009 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

US Lecce - Janov CFC 0:2

Janov využil zaváhání favoritů a díky výhře v Lecce se posunul na skvělou čtvrtou pozici. Přestože byli Grifové v zápase favoritem, venkovní bilance není nijak lichotivá. Nakonec se ale díky brankám Jankoviče a Sculliho radovali z výhry.

Lecce v minulém kole šokovalo Fiorentinu, když jí porazilo 2:1 a podobný výkon chtělo předvést i dnes. Jenomže na Stadio Via Del Mare vyhrálo naposledy 28. září minulého roku! Proti Janovu tu ale mělo dobrou bilanci - 10 výher, dvě remízy a jediná prohra.

Rossoblu se mohli dostat do vedení hned v úvodu, ale Boško Jankovič nedal své hlavičce potřebnou razanci a umožnil Benussimu na brankové čáře zakročit. Na druhé straně musel Rubinho likvidovat pokus Tiribocchiho. Více ze hry ale měl Janov. Marco Rossi ale trefil pouze boční síť. Mesto pak nevyužil Oliverovy přihrávky, když v akci jeden na jednoho ztroskotal na brankáři Benussim. Skvělou šanci zahodil také Jankovič, zatímco Olivera hlavičkoval vedle. Benussi byl často pod palbou a v jednom souboji utrpěl ránu do hlavy, takže do druhého poločasu musel naskočit se zabandážovanou hlavou.

Ve druhém dějství mohl otevřít skóre Tiribocchi, ale sám před brankářem Rubinhem zklamal. To se o chvilku později ukázalo jako klíčové, když Janov vstřelil vedoucí branku.V 68. minutě vsítil nádherný gól Jankovič. Kopem přes hlavu překonal po Mestově centru brankáře Benussiho. Salentini se snažili vyrovnat, ale Zanchetta mířil vedle a Casertova hlavička skončila nad břevnem. Rossi mohl poté pojistit vedení Janova, ale brankář Benussi ho zastavil. Nakonec pečetil vítězství hostů Sculli, jenž se trefil ve druhé minutě nastavení.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

x

Reagovat
cerwi

supr výsledek, Janov je tak moc sympatický až je to hrozný jen tak dál, moc jim to přeju..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele