17. kolo
21.12.2008 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

US Lecce - Bologna FC 0:0

Bologna pokračuje ve své nyní již sedmizápasové sérii bez porážky. Po bezbrankové remíze v Lecce si navíc připsala první utkání bez obdrženého gólu, především díky skvělým zákrokům Francesca Antonioliho.

Domácí začali dobře. Střela Fabia Caserty byla odražena zpět k němu a jeho následný centr skvěle zachytil Antonioli těsně před hlavou Daniele Cacii. Následně střílel Simone Tiribocchi do boční sítě. Hosté měli první velkou příležitost ve 25. minutě. Přímý kop Sergia Volpiho se odrazil přímo k dobře stojícímu Davide Bombardinimu, ale levý bek Boloni přestřelil z osmi metrů.

Pak přišla chvilka stopera Christiana Terziho. Terzi nejprve skvěle přizvedl Volpiho centr přímo pro připraveného Evangelose Morase, jenž však svůj volej poslal do oblak. Následně pak na druhé straně špatně odkopl a připravil tak dobrou příležitost pro Caciu, který naštěstí pro stopera hostí přestřelil.

Lecce ve druhém poločase dominovalo a přišla skokanská exhibice Francesca Antonioliho. Nejprve vychytal hlavičku Tiribocchiho, poté sebral slabou střelu Cacii. V 67. minutě se veterán mezi třemi tyčemi zaskvěl proti hlavičce vystřídavšího Castilla. Vyražený míč se však dostal k Tiribocchimu, který neuvěřitelně přestřelil prázdnou branku. Castillo o chvíli později Antonioliho překonal, ale tentokráte stálo míči v cestě břevno.

Bologna se tak ubránila náporu ve druhém poločase a připisuje si cenný bod za remízu 0:0. V závěru dokonce Di Vaio vstřelil branku, ale nebyla uznána kvůli ofsajdové pozici.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další z celé řady přímých soubojů o zachování ligové příslušnosti se odehraje v neděli na Stadio Via Del Mare. Domácí Lecce nevyhrálo už v jedenácti utkáních v řadě a po slušném úvodu sezóny se tak propadlo až na sedmnáctou příčku tabulky. Hostující Bologna naopak prožívá pod vedením nového kouče Mihajloviče daleko povedenější období a po necelých dvou měsících dokonce opustila zónu sestupu. K tomu ji také výrazně dopomohlo vítězství 5:2 nad celkem Turína, které Rossoblu otočili až hattrickem Marca Di Vaia ve druhém poločase. Dvaatřicetiletý veterán Di Vaio se však v poslední době rozstřílel všeobecně a jeho dvanáct branek stačí momentálně i na vedoucí pozici v tabulce střelců celé Serie A. Výkonnost někdejšího kanonýra Valencie či Juventusu Turín ovšem neušla ani reprezentačnímu kouči Lippimu a Di Vaio se tak rázem dostal i pod drobnohled pozorovatelů národního týmu. I přes skvělou střeleckou potenci aktuálně vedoucího muže v boji o cenu pro Capocanoniera, se však Bologna v mnohých utkáních spíše trápí a ve druhém poločase obvykle musí dotahovat náskok soupeře z první půle. Právě tato indicie svádí k sázce na 1. branku v podání Lecce, ovšem zajímavá je tak možnost, že oba dva týmy vstřelí branku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele