18. kolo
11.01.2009 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - UC Sampdoria 1:1

Souboj dvou trápících se celků zcela naplnil očekávání. Na Stadio Friuli v Udine se zrodila remíza 1:1. Ani domácí Udinese, ani hostující Sampdoria si tím nijak nepomohly. Do střeleckých statistik se jako první zapsal záložník Dorie Gennaro Delvecchio, odpověděl mu domácí stoper Domizzi.

Domácí záložník Christian Obodo svou střelou nadělal v obraně hostí pěknou paseku, neboť střelu srazil stoper Campagnaro a málem si dal vlastní gól. Campagnaro se navíc zranil a muselo tak dojít k zásahu do obrany hned v úvodních minutách. Pietro Accardi se stáhl ze zálohy do obrany a na Accardiho místo přišel Reto Ziegler. Udinese si vytvořilo další šanci. Krásnou střelu Pepeho z přímého kopu však vyrazil připravený Castellazzi.

Na druhé straně začal hrozit Antonio Cassano. Hvězdný útočník ladně obešel Aleksandara Lukoviče, ale následně byl zastaven jiným z obránců. V obranném pásmu hostí však bylo větší horko. Antonio Di Natale si zpracoval hrudí, ale nikým neatakovaný napálil míč nad branku. Ke konci poločasu se domácí dožadovali penalty. Simone Pepe byl přistrčen Retem Zieglerem, když centroval na volného Quagliarellu. Sudí však nechal pokračovat ve hře.

Zkraje druhého poločasu měli domácí skvělou šanci. Dlouhý centr se odrazil od zad dezorientovaného Zieglera a odražený míč se změnil v parádní asistenci pro Simona Pepeho. Ovšem brankář Sampdorie, Luca Castellazzi, skvěle vychytal jeho střelu z velmi blízké vzdálenosti. Opět se potvrdilo pravidlo "Nedáš, dostaneš." Na druhé straně se prosadil po rohovém kopu hlavou Gennaro Delvecchio a poslal hosty do vedení.

Nicméně Udinese vyrovnalo pět minut nato. Dlouhý přímý kop se odrazil ke stoperu domácích, Mauriziu Domizzimu. Bývalý obránce Sampdorie se nerozpakoval a napálil míč z voleje za záda svého bývalého spoluhráče Castellazziho. Ke konci zápasu mohl skórovat ještě domácí kapitán Di Natale, ale trefil pouze tyč.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vďaka Doria aj za bod...Keby tak aj v stredu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele