21. kolo
28.01.2009 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Juventus FC 2:1

Neuvěřitelný výsledek se zrodil v Udine. Adept na zisk Scudetta, Juventus Turín, podlehl domácímu Udinese Calcio 1:2 a první místo se mu vzdálilo na rozdíl šesti bodů. Naopak pro Udinese se jedná o skvělou vzpruhu, neboť utnulo dlouhou sérii neúspěchů.

Domácím se povedl královsky vstup do utkání. Nejprve dokázali znejistit Gianlugiho Buffona, neboť zkušený brankář neodhadl centr Kwadwo Asamoaha a jen akrobatickým způsobem jej dokázal tečovat před hlavou Cristiana Zapaty. Ve 20. minutě se již domácí radovali. Brance předcházela krásná akce Di Nataleho a Quagliarelly, načež druhý jmenovaný se dostal před Legrottaglieho a bombou o tyč uklidil do sítě centr svého kolegy.

Juventus se mohl o pět minut později vrátit do zápasu, ale Amauri nezužitkoval Giovincovu přihrávku. Domácí ukázali, že jedna branka jim nestačí. Quagliarella tedy vstřelil druhou, ale nebyla správně uznána pro ofsajd. Poté se zaskvěl Buffon proti D’Agostinovi, který zazdil skvělou šanci zblízka.

V druhém poločase se na trávníku objevil bývalý hráč Udine Vincenzo Iaquinta a postavil se po bok Amauriho, zatímco Sebastian Giovinco se stáhl do zálohy. Nicméně, Udinese mělo stále více ze hry a zaslouženě vstřelilo druhou branku. Antonio Di Natale si naběhl na D’Agostinův pas, obešel Grygeru a s přesností laseru obstřelil Buffona. Míč přitom zaparkoval do šibenice u vzdálenější tyče!

Juventusu se přeci jenom podařilo skórovat. Giovanni Pasquale nešikovně zfauloval Zdeňka Grygeru ve vápně a sudí Tagliavento nařídil pokutový kop. Exekuce se úspěšně ujal Vincenzo Iaquinta a bylo sníženo. V závěru ještě přišel do hry David Trezeguet, ale ani on nedokázal zabránit citelné ztrátě Staré dámy.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra starý dámy ...

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE DNES VIHRAJE

Reagovat
smazaný uživatel

KUwa takhle to posr..t, tímto spůsobem se bude hrát o 4-5místo. Jinak to nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

juve krasny vykon ...dakujem za do.jebyny tiket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele