30. kolo
05.04.2009 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Inter Milán 0:1

Udinese v zápase s lídrem italské ligy vůbec nehrálo špatně. Utkání nakonec rozhodl smolný vlastní gól Mauricio Isly. Díky tomuto momentu se Inter může radovat s již devíti bodového náskoku, jelikož druhý Juventus ztratil dva body s Chievem.

V první velké šanci střetnutí se ukázal domácí Inler, který napřáhl ze dvaceti metrů a tvrdou ranou prověřil pozornost Julia Cesara. Ten střelu bravurním zákrokem vyrazil. Poté se do vynikající pozice dostal Fabio Quagliarella, který se snažil obejít brankáře Cesara a po vzájemném souboji upadl. Píšťalka sudího ale zůstala němá. Stejný hráč o několik minut později opět vystrašil defenzivu Interu, když jeho projektil ze dvaceti metrů jen těsně minul branku.

Také na druhé straně byly k vidění velké příležitosti. Zejména Muntari se snažil střílet z každé pozice a například jeho prudká střela po přihrávce Ibrahimoviče po gólu volala. Hráči předváděli oboustranně ofenzivní podívanou a další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Pokud se nějaký tým dostal do slušné palebné pozice, neváhal se střelou. Rychlá a velice vydařená akce z pravé strany domácích vyústila v další loženku Quagliarelly. Ten tváří v tvář Cesarovi napřáhl, ale perfektním a obětavým zákrokem mu úspěšný konec zmařil Cordoba.

Povedená rána z kopačky Inlera opět proletěla kolem branky Interu. Do největší šance Udinese se ale přesto dostala největší útočná hrozba Udinese Fabio Quagliarella. Ten své technické dovednosti plně představil v pokutovém území miláského mužstva, když se jedinou otočkou zbavil dvou protihráčů a bez váhání zakončil. Míč letěl snad pět centimetrů nad bránu. Na tuto střelu by brazilský gólman nedosáhl.

V 65. minutě mohl Inter využít svůj rychlý brejk, když se vpravo uvolnil Ibrahimovič a přízemním centrem našel nabíhajícího Stankoviče. Tomu ale míč nesedl a z bezprostřední blízkosti jej poslal mimo bránu.

Zápletku zápasu tak vyřešila až 77. minuta, kdy se Ibrahimovič s přihrávkou do vápna neukvapil a balon dával na nabíhajícího Vieiru. Ten se sice v souboji s přesilou neprosadil, ale dezorientovaný Mauricio Isla poslal balon přímo do vlastní brány. V závěru měly ještě oba týmy po jedné velké šanci na korekci skóre, ale ani jeden se již neprosadil.

Nešťastný moment ze 77. minuty tak rozhodl vynikající utkání, v němž mohlo padnout mnohem více gúolů a domácí určitě nebyli horším týmem. Ne vždy ale vyhrává ten lepší.

Autor: Pavel Mašlaň / channel4.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2/ibra,adri/

Reagovat
smazaný uživatel

ibrahimovic si gol da ale adriano ne

Reagovat
smazaný uživatel

nj ........takte 2x ibra......som dufal ze ho jose nominuje ale stale robi picoviny adri

Reagovat
smazaný uživatel

dnes udine prekvapi cista 1

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral inter 1.polcas???mal sance?

Reagovat
smazaný uživatel

Slysel jsem, ze pry nemel...ze to vyrovnany match....9 bodu a dokonce 8 zapasu...myslim ze Inter uz to neztrati a udrzi wedeni....ale chce to posilit zalohu...tam to vazne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele