3. kolo
21.09.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

UC Sampdoria - Chievo Verona 1:1

Chievo urvalo bod na těžkém podmáčeném hřišti na stadionu Marassi v Janově. Obě branky padly v rozpětí dvou minut v druhém poločase. Domácí poslal do vedení Daniele Franceschini, následně srovnal Antonio Langella.

Oba celky v minulém kole prohrály 0:2, a tak si chtěly zlepšit bodové konto nyní. Sampdoria byla navíc při chuti, neboť ve čtvrtek roznesla litevský Kaunas 5:0. Domácí Emiliino Bonazzoli se již objevil na hřišti po zranění koleních vazů. Za Chievo si odbyla svůj debut letní posila Mario Yepes. Před utkáním panovaly obavy, zda se vůbec bude hrát. Nad Janovem se prohnala silná bouře zhruba hodinu a půl před výkopem a totálně podmáčela trávník na Marassi. Utkání přišel shlédnout bývalý trenér Interu Roberto Mancini, dřívější hráč Sampdorie.

První velkou šanci měli Blucerchiati. Daniele Dessena si nabíhal na perfektní přízemní centr od Cassana, který by stačilo pouze doklepnout do prázdné branky. Ovšem trávník byl proti, míč se zastavil v louži. Domácí se tlačili dopředu. Obránce Mandelli se velmi obětavě vrhl do Cassanovy střely z osmi metrů. Poté byl Franceschini chycen v ofsajdové pasti po pěkné přihrávce od Antonia Cassana. O chvíli později vymyslel Angelo Palombo krásnou přihrávku a vyslal tak skvělého Cassana do brejku. Italskému útočníkovi se však dobře vrhl pod nohy brankář Lorenzo Squizzi.

Mauro Esposito, který ve Veroně hostuje z AS Řím, musel odstoupit pro svalové zranění. Na jeho místo nastoupil Luciano. Zahrozili také "Létající osli". Sergio Pellisser však nemířil přesně. Zato Sampdoria byla o poznání nebezpečnější. Squizzi však zneškodnil další Cassanovu bombu. Chievo si navíc málem dalo vlastní gól v nastaveném čase. Scardina v souboj s Gennarem Delvecchiem nakopl míč do vlastního břevna.

V druhém poločase se už vlnily sítě. Antonio Cassano hrál výborně a velkou zásluhu měl i na první brance. Zatáhl míč po lajně, poté ze strany pronikal do vápna. Nazahamounil a naservíroval balón jako na zlatém podnose Daniele Franceschinimu, jenž pouze doklepl do brány. Blucerchiati si však moc dlouho vedení neužili. Obrana Sampdorie totálně selhala. Třem obráncům dokázal utéci Sergio Pellisser, který před vyběhnuvším Mirantem nahrál před prázdnou branku Antoniu Langellovi.

Sampdoria však měla stále více ze hry. Vystřídavší Paolo Sammarco ale nedokázal dolačit míč do branky po Bonazzoliho nákopu. V 67. minutě byl hrozivě nakopnut Daniele Gastaldello do hlavy. Hříšníkem byl záložník hostí D’Anna. Obránce Sampdorie byl následně odnesen na nosítkách a vystřídán. Navrátilec Bonazzoli se dostal do skvělé šance ke konci zápasu. V zakončení ze skvělé pozice mu však zabránil stoper Yepes.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sampordia vyhraje 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele