26. kolo
01.03.2009 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

UC Sampdoria - AC Milán 2:1

Fotbalisté milánského AC prohráli na půdě Sampdorie Janov a i nadále se vezou v nepohodě, která je postihla po porážce v městském derby. Branky janovského celku zaznamenala útočná dvojice Cassano - Pazzini, na konečných 2:1 snižoval Alexandre Pato.

Domácí Sampdoria začala aktivněji, Blucerchiati drželi více míč na svých kopačkách a více ohrožovali branku Milána. Po střele Cassana musel Abbiati vyrážet na rohový kop. Na druhé straně poslal David Beckham přesný pas na Pata, který hlavou nezamířil přesně. Právě mladičký Brazilec byl nejnebezpečnějším hráčem Rossoneri, po přihrávce Marka Jankulovského musel Pata přibrzdit obránce Accardi. Ve 29. minutě nepřesně vypálil Flamini a o čtyři minuty později vstřelili domácí fotbalisté úvodní branku utkání. Po zahrávaném rohovém kopu dorazil Antonio Cassano do branky nepřesnou hlavičku Raggiho - 1:0 pro domácí celek. Milán se pokusil odpovědět střelou Seedorfa, ta však postrádala patřičnou přesnost. Sampdoria zaslouženě vyhrála první poločas 1:0.

Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu. Janovský celek měl hned v úvodu druhého poločasu velkou šanci na skórování, Palombo vyslal Pazziniho, toho neposlední chvíli zastavil Zambrotta. V 52. minutě to už bylo o dvě branky, Cassano přihrál Pazzinimu, který prošel obranou hostí a nemilosrdně zakončil - 2:0. Milán po druhé obdržené brance přeci jenom přidal, po jedné z akcí mohl vstřelit branku Mathieu Flamini, jeho střelu zlikvidoval Castellazzi. Zdramatizování zápasu přišlo až deset minut před koncem, Favalli poslal do pokutového území přesný centr, který uklidil hlavou do branky Alexandre Pato - 2:1.

Milán chtěl získat alespoň bod, velmi blízko vyrovnání byl Emerson, ten vstřelil gól, jenomže hlavní sudí ho kvůli ofsajdové pozici neuznal. Do konce utkání už žádná branka nepadla, a tak AC Milán po vyřazení z Poháru UEFA od německých Brém neuspěl i v ligovém utkání. Sampdoria Janov vyhrála zaslouženě 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ach jaj, opat sa ukazala skvela nakupna politika gallianiho... Uz to chce omladit, jediny co tam nieco hra je Pato, stoperi Bonera so Senderosom - to sa neda ani opisat ako tragicky hraju (uz aby bol Nesta spat). Hlavne, ze si pustili Gourcoffa,,, Vidim to na jednosmerny listok z Milana pre Emersona, Senderosa, Boneru, Ronaldinha, Shevu, Favalliho (mozno som este na niekoho zabudol).

Reagovat
smazaný uživatel

krome dinha vicemene souhlas...ale chtelo by to nakup nez jen prodej... :))

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pro Ronaldinha ? ten když hraje tak mají šanci vyhrát, naopak jak tam není on a Kaká tak jsou dost zoufalí, kromě Pata ovšem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele