27. kolo
07.03.2009 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Juventus FC 0:1

Juventus vyhrál v městském derby proti FC 1:0 a jeho ztráta na Inter zůstala stejná. Vítězství bylo důležité z hlediska psychiky, Starou dámu totiž čeká odvetné utkání Ligy mistrů proti Chelsea. Jedinou brankou zaznamenal po centru Nedvěda Giorgio Chiellini.

První poločas turínského derby nabídl několik zajímavých akcí na obou stranách. Tu první si vypracoval Amauri, ale skvělým zákrokem se blýskl brankář Sereni. Dobrý zákrok musel vytáhnout i Gianluigi Buffon po ráně Stelloneho. Útočník Stellone byl nejaktivnější hráčem v dresu turínského FC, po jeho hlavičce musel opět zasahovat Buffon. Přesně hlavičkoval i Iaqinta, ale FC Turín má v brance Sereniho, jenž pokus zlikvidoval. První poločas skončil bez branek.

I druhý poločas měl podobný průběh. V jeho úvodu měl první vážnou šanci Giovinco, s jeho průnikem si poradil Sereni a v 65. minutě jen sledoval, jak se Giovincův přímý kop stáčí do levého horního rohu branky. Naštěstí pro domácí FC šla střela těsně mimo. Turínské FC ve druhé půli branku Juventusu příliš neohrožovalo, ale ani Juventus neměl dostatek příležitostí na skórování.

Výjimkou byla 72. minuta, kdy zahrával Juventus volný přímý kop z pravé strany. Centrovaný míč zasáhl Amauri, jenomže Sereni opět vyrazil. V 81. minutě se už Juventus radoval, Pavel Nedvěd poslal přesný centr na hlavu Chielliniho a ten se hlavou nemýlil - 1:0.

Stará dáma si už výsledek pohlídala a připsala tři body za nesmírně důležitou výhrou nad turínským FC.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jenom 1:0 pro JUVE

typoval sem 4:0 pro JUVE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele