11. kolo
08.11.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Città di Palermo 1:0

Volej Jürgena Säumela z konce druhého poločasu zajistil Turínu výhru nad Palermem. FC Turín se tak především díky vítězným domácím zápasům pomalu zvedá ze dna Serie A. Naopak Palermo může díky prohře spadnout do dolní poloviny tabulky.

Toro začalo velmi dobře a prakticky si vytvořilo absolutní nadvládu na hřišti během první čtvrthodiny. Blerim Džemaili se snažil překvapit Alberta Fontanu střelou z třiceti metrů, ale byl neúspěšný. O chvíli později předvedl veterán v brance Palerma dobrý zákrok proti hlavičce Roberta Stelloneho. Následně se trefovala konstrukce. Nejprve orazítkoval břevno domácích svou dělovkou Fabrizio Miccoli, poté nastřelil na druhé straně Džemaili tyč.

Několik minut nato se bývalý hráč Boltonu, Švýcar Džemaili, opět činil. Z přímého kopu trefil břevno a následný odražený míč se odrazil od Nicoly Amorusa směrem do branky. Palermo spasil až zákrok Alberta Fontany na brankové čáře. Blerim Džemaili byl k nezastavení. Založil protiútok, na jehož konci našel Simone Baroneho. Barone svou ránou z hranice pokutového území opět orazítkoval břevno!

Turín se dostal o několik minut do další příležitosti. Na jejím konci nebyl nikdo jiný než Blerim Džemaili. Proti jeho střele dalekonosné dělovce musel Fontana vytáhnou perfektní zákrok. Giani De Biasi připravil v druhém poločase střídání. Ofenzívu posílil Alessandro Rossina a zraněného Paolo Zanettiho nahradil Rakušan Jürgen Säumel.

V 54. minutě pokračovala obrovská smůla domácích. Střela Džemailiho se odrazila od pravé spojnice přímo k volnému Amorusovi, který dokázal překonat brankáře hostí. Branka však nebyla uznána pro ofsajdovou pozici. Palermo bylo naprosto vyšachováno ze hry. Džemaili připravil skvělou šanci pro Stelloneho, který ji však zahodil, neboť prováhal správnou chvíli k zakončení.

Zhruba po půlhodině hry se dostalo k ojedinělé šanci také Palermo. Střelu Fabrizia Miccoliho však chytil brankář Calderoni, pro kterého se jednalo o vůbec první zásah v zápase. Na druhé straně střílel Rossina. Jeho střela se odrazil rovnou k Stellonemu, který však mířil vedle. Hosté se nyní začali nacházet na hřišti. Dělovku Fabia Simplícia vyrazil s vypětím sil Alex Calderoni.

Deset minut před koncem utkání však šli hosté do oslabení. Antonio Nocerino udeřil skvělého Džemailiho do obličeje a sudí Rizzoli jej poslal zchladit do sprch. Palermo v této fázi utkání doufalo v cenný bod. O ten však přišlo o několik minut později. Obrana hostí nedokázala pořádně odkopnout míč, ten spadl k Jürgenu Säumelovi, jenž ránou z voleje překonal Alberta Fontanu.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele