16. kolo
13.12.2008 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - US Lecce 3:0

SSC Neapol potvrdilo své ambice na Ligu mistrů a rozdrtilo nováčka z Lecce rozdílem třídy 3:0. Domácí se posunuli v tabulce na prozatímní třetí místo. O branky se postarali Slovák Marek Hamšík z penalty, Michele Pazienza a German Denis.

Pouze devět minut stačilo Ezequielu Lavezzimu, aby rozzářil svou hvězdu a obešel obránce Schiaviho, ale brankář Francesco Benussi mu zastavil cestu. O vteřinku později se však od gólmana jednalo o penaltový zákrok, slovenský reprezentant Marek Hamšík se nemýlil a poslal azzurri do vedení. SSC mohlo zvýšit vedení, centr Ezequiela Lavezziho prošel celým pokutovým územím až ke Gustavu Denisovi, který skvěle zakončil. Francesco Benussi však vytáhl ze svého repertoáru skvělý zákrok.

O chvíli později se prohnala střela Guillerma Giacomazziho okolo branky domácích. Následovně trefil Caserta břevno Iezzovy branky. Nicmémě, Neapol měla velmi blízko k tomu, aby zdvojnásobila své vedení. Lavezziho centr našel dobře postaveného Denise, jehož skvělým zákrokem vychytal Benussi. Lecce se snažilo, ale pokus Tiribocchiho šel mimo branku domácího celku. Domácí provedli velmi brzké střídání. Marek Hamšík se zranil a nahradil jej Michele Pazienza. Střídání se SSC velmi vyplatilo.

Pazienza pobyl na hřišti pár minut a už poslal azzurri do dvoubrankového vedení. Centr Maggia nenašel pochopení u žádného z neapolských hráčů, ovšem Pazienza jej zužitkoval perfektně. Útočník si balón zpracoval na prsa a následně z half-voleje propáli brankáře. Hosté tedy odcházeli do kabin za nepříznivého stavu 0:2. Chvíli poté to mohlo být 3:0, ale Denis napálil svojí bombu jen do boční sítě.

Krátce po změně stran napálil Tiribocchi svůj volej do brankové konstrukce, ale celá akce byla správě zastavena pro ofsajdovou pozici. Hned vzápětí nebyl Walter Gargano v ofsajdu, ale jeho ránu z dvaceti metrů skvěle vychytal Benussi. V 53. minutě nastala kontroverzní situace. Rinaudův faul na Giacomazziho byl ohodnocen jen jako přímý kop, nicméně opakovaný záběr odhalil, že se jednalo o faul uvnitř pokutového území. Následovat měla tedy penalta pro Lecce.

Domácí zabrali a vypracovali si další útok vedoucí k brance. Lavezzi, Gargano a Maggio kombinovali, nicméně zpětná přihrávka Christiana Maggi nenašla pochopení u jeho spoluhráčů, a tak byl celý útok v koncích. Chvíli nato však hosté spáchali defenzivní chybu, jež domácí nenechali bez potrestání. Schiavi trestuhodně nechal proletět Maggiův centr a Gustavo Germán Denis měl následně lehkou pozci.

Zápas byl rozhodnut již v 65. minutě. Hosté se již nezmohli na žádný ohrožující protiútok, pouze Lavezzi a Denis neustále ohrožovali branku Lecce. Ani jeden z argentinských útočníků však již neskóroval. Neapol si tak na svém stánku San Paolo připsala další výhru.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hamsik,hamsik

Reagovat
smazaný uživatel

marek hamsik je kral,len skoda ze sa zranil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele