22. kolo
31.01.2009 18:15 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

SSC Neapol - Udinese Calcio 2:2

Neapol měla dnešní duel s Udinese skvěle rozehraný, když vedla už 2:0. Hosté ale dokázali rychle odpovědět a do poločasové přestávky dokonce vyrovnat. Třetí branku však už nikdo nevstřelil a Partenopei tak pokračují ve výsledkové mizérii.

V první čtvrthodince se týmy spíše oťukávaly a ohrožení brankářů bylo ojedinělé. V 15. minutě ale fauloval před pokutovým územím Cannavaro a nabídl Udinese šanci v podobě trestného kopu. Ten zahrával Di Natale a jeho střela jen těsně minula branku. O dvě minuty později procházel do pokutového území Lavezzi. Těsně před ním byl ale nakonec zastaven a také Neapol měla slibnou standardní situaci. Ta ale zůstala nevyužita.

Několik dalších minut hra opět postrádala šance, ale vše změnil ve 25. minutě German Denis, jenž se po souboji s Codou na polovině hřiště zmocnil míče a zamířil s ním přímo na branku. Na hranici pokutového území pak našel Ezequiela Lavezziho, jenž z první vystřelil a s pomocí teče obránce Lukoviče překonal brankáře Handanoviče, jenž se změněnou dráhou míče nemohl nic dělat - 1:0. Neuběhli ani tři minuty a Stadio San Paolo se radovalo podruhé. Z pravé strany centroval z volného přímého kopu Walter Gargano a našel Marka Hamšíka, jenž hlavičkou míč přesně umístil a zvýšil na 2:0. Zapracovala tak spolupráce dvou navrátilců do sestavy Partenopei.

V Neapoli se děli během pár minut neskutečné věci. Nejprve během šli během tří minut do dvoubrankového vedení domácí, ale ve 31. minutě fauloval na druhé straně v pokutovém území Zapatu kapitán Cannavaro a nabídl Bianconeri penaltu. Tu bezpečně proměnil Di Natale a snížil na 2:1. Pokutového kopu se sedm minut před koncem prvního dějství dožadovala také Neapol poté, co Lavezzi upadl po kontaktu s Islou, ale sudí nechal pokračovat ve hře. Opakovaný záběr ukázal, že rozhodnutí rozhodčího bylo správné, protože Lavezzi pádu hodně přidal. Vše již směřovalo k poločasové přestávce, když neuvěřitelně udeřil Fabio Quagliarella. Isla poslal načechraný míč na Quagliarellu, jenž pár metrů před vápnem z voleje akrobaticky vypálil a parádní brankou srovnal těsně před poločasem na 2:2. Tento gól se určitě zapíše mezi jeden z nejhezčích v letošní sezoně.

Neapol si pár sekund po výkopu druhého dějství opět vytvořila slibnou standardní situaci, ale centr směřující před branku obrana Udinese odvrátila. V 55. minutě Cannavaro již poněkolikáté předvedl, že to dnes není jeho zápas, když posílal malou domů brankáři Navarrovi, ale místo toho málem vyslal Di Nataleho. Domácí brankář naštěstí rychle zareagoval a míč odkopl.

Útočnou iniciativu ve druhém poločase vzala na svá bedra Neapol, jenomže žádnou akci nedokázali domácí borci přesněji zakončit, takže jejich snažení vycházelo vniveč. Proto trenér Edoardo Reja v 68. minutě nasadil místo Maggia dalšího útočníka Zalayetu. Dvě minuty předtím střídalo také Udinese, kapitána Di Nataleho nahradil Sanchez. Čtvrthodiny před koncem byl vyslán kolmicí Lavezzi, jenž se rozběhl přímo na branku, přičemž byl stíhán obráncem soupeře. Argentinskému útočníkovi však znovu selhala koncovka, když se mu nepodařilo přehodit brankáře Handanoviče a míč skončil vedle.

Jednu z mála šancí druhého poločasu mělo v 78. minutě Udinese, ale Pasqualeho centr těsně před Quagliarellou zastavil brankář Navarro. Pět minut před koncem napřáhl pár metrů před vápnem Sanchez, ale ke vstřelení branky mu chybělo několik decimetrů. Velkou příležitost na druhé straně o pár minut později zahodil Lavezzi poté, co mu Zalayeta poslal křižný pas do vápna, ale Lavezzi hrubě přestřelil. Lavezziho šance se dala považovat za největší ve druhém dějství, ale ve třetí minutě nastavení ji stoprocentně trumfl Giovanni Pasquale, jenž pronikl do pokutového území před brankáře Navarra, ale branku neuvěřitelně přestřelil. Rozhodčí vzápětí odpískal konec a utkání skončilo remízou 2:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MŮJ TIP: 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele