11. kolo
09.11.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - UC Sampdoria 2:0

Stadio San Paolo v Neapoli i nadále zůstává nedobytnou pevností. Domácí SSC porazilo díky brankám Manniniho a Zalayety Sampdorii Janov 2:0. Azzurri se tak prozatím posunuli na druhé místo, naopak Sampdoria zůstává u dna tabulky, na šestnácté příčce.

Na obou stranách v úvodních minutách zápasu zahrozilo. Nejprve domácí stoper Fabiano Santacroce poslal centr Waltera Gargana nad branku hostí. Na druhé straně zahrozil Gennaro Delvecchio po centru Antonia Cassana. Míč směřoval mezi tři tyče, ale díky teči Paola Cannavara skončil mimo. O několik minut později se však domácí ujali vedení.

Tvůrcem branky byl Ezequiel Lavezzi, který předvedl excelentní zrychlení, aby se zbavil obránce. Následně odcentroval přesně na nohu Daniele Manniniho, který s radostí doklepl. Za chvíli měli domácí další dobrou příležitost. Daniele Gastaldello daroval nešťastně míč Hamšíkovi. Svou chybu si však napravil včasným zákrokem při zakončení slovenského záložníka. Na druhé straně neproměnil Gastaldello excelentní příležitost.

Gennaro Iezzo chyboval při rohovém kopu a svým vyběhnutím netrefil míč. Ten se snesl přímo na hlavu stopera Sampdorie, který přehlavičkoval prázdnou branku. Brankář si pak spravil chuť výtečným zákrokem proti střele Claudia Bellucciho. První půli zakončil Ezequiel Lavezzi stříleným centrem, který byl sražen a málem si našel cestu až do branky.

Druhou pětačtyřicetiminutovku začal svým útokem Gustavo German Denis, ale skončil u Pietra Accardiho, jenž mu vystavil stopku skvělým obranným zákrokem. O okamžik později hosté dokázali vstřelit branku. Antonio Cassano si naběhl na kolmou přihrávku a míč s přehledem uklidil podél Iezza. Poté však jen nevěřícně koukal na zvednutý praporek pomezního. Situace byla minimálně diskutabilní. O ofsajd se totiž zřejmě nejednalo.

Blucerchiati se zdravě naštváni kvůli neuznané brance vrhli do útoku. Rohový kop velmi dobře umístil Gennaro Delvecchio. Radost hostům však zkazil Manuele Blasi, který spasil domácí odkopem z brankové čáry. Ovšem odkop spadl přímo na nohu Daniele Franceschiniho, jehož rána taktéž mířila do brány. Tentokráte splnil roli brankáře střelec první branky Mannini.

Po neskutečně smolných několika minutách dostala Sampdoria další ránu. Marcelo Zalayeta navýšil na 2:0. Opět měl v gólové situaci prsty Lavezzi. Argentinec využil srážky dvou obránců Dorie a vystřelil. Jeho střela byla sražena, ale díky teči se z ní vyklubala gólová přihrávka, kterou Zalayeta již jen uklidil do brány.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aj ked je priepast v tabulke obrovska,verim Dorii V Neapole hra vynikajuci Hamsik...Drzim mu palce,no nie v tomto zapase Forza DORIA Verim,ze neprehras

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra na strane domácich a opäť dá gól Hamšík a Lavezzi 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vysiel ti tip,bohuzial...gratulujem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele