33. kolo
26.04.2009 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Inter Milán 1:0

Inter nečekaně prohrál v Neapoli a jeho náskok na čele tabulky tak aktuálně činí sedm bodů. Azzurri zásluhou Marcela Zalayety protrhli bídnou jarní bilanci a po dlouhých měsících opět vyhráli.

Neapol měla velice rychlý začátek, když už po 12 sekundách vysílala míč do pokutového území. O pár desítek sekund později se ale hra přesunula na druhou stranu, kde proti hlavičce Samuela musel zasahovat Navarro. Žlutou kartu za faul na Manniniho inkasoval Patrick Vieira a Mario Balotelli pálil z uctivé vzdálenosti nad. Na druhé straně párkrát zahrozil Lavezzi, ale poté opět úřadoval SuperMario. Nejprve levačkou nechal vyniknout Navarra a poté centrem připravil šanci pro Stankoviče, ten ji však nevyužil. V závěru prvního dějství mohl jít sám na branku Marek Hamšík, jenže nedokázal zpracovat Lavezziho přihrávku.

Po přestávce nejprve zmařil slibný protiútok Francesco Montervino, na druhé straně udělal špatné rozhodnutí Vieira, když místo nahrávky na volného Ibrahimoviče, raději vystřelil. V 63. minutě nahradil Denise Zalayeta a mohl se radovat hned po prvním dotyku s míčem, jenže Mannini, podobně jako na druhé straně Vieira, raději zvolil střelu. V 67. minutě musel Navarro likvidovat nepříjemnou střelu Ibrahimoviče z trestného kopu.

O šest minut později se mohli domácí fanoušci radovat, po více než 500 minutách totiž Azzurri vstřelili na Stadio San Paolo gól. A byl to střídající Zalayeta, kdo nechytatelnou ranou nedal šanci Cesarovi. Na inkasovanou branku okamžitě zareagoval trenér Mourinho, jenž do hry poslal místo Vieiry Cruze a naordinoval velice útočné rozestavení. Radost domácích ze vstřelené branky sedm minut před koncem zmírnilo zranění Lavezziho, jenž musel odstoupit. Nerazzurri se již v závěrečných minutách na žádný tlak nezmohli a z Neapole odjíždějí s prázdnou.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

dobře je smetli zalayeta

Reagovat
smazaný uživatel

jj a neni to poprvi co zalayeta smetl inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele