6. kolo
04.10.2008 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SS Lazio - US Lecce 1:1

Simone Inzaghi se prosadil v předposlední minutě a zachránil tak pro vedoucí celek Serie A alespoň bod. Celých 90 minut odehrál David Rozehnal. Nyní je tah na Interu, který se může v případě úspěchu na Lazio bodově dotáhnout. Lecce opět potvrdilo nedobytnost své obrany.

Po osmi minutách hry se domácí dostali do první výraznější šance. Míč si po přihrávce za obranu od Gorana Panděva zpracoval Stefano Mauri. Vyběhnuvšího Benussiho sice překonal, ale míč mířil pouze nad branku hostí. Za chvíli o sobě dalo vědět také Lecce. Juan Pablo Carrizo však zlikvidoval ránu Nacha Castilla. Poté Benussi nadvakrát podržel hostující celek. Nejprve vyrazil přímý kop Ledesmy, následně zlikvidoval, po nebezpečném závaru před brankou, i střelu Lichtsteinera.

Lazio v tuto chvíli sice mělo více ze hry, ale vedení se ujalo Lecce prakticky z první velké příležitosti. Simone Tiribocchi byl zapomenut domácími zadáky a nikým neatakován uklidil centr Polenghiho hlavou do brány. Carrizo se již marně natahoval. Toto byla první branka, kterou Lazio dostalo doma, na Stadio Olimpico. Na druhé straně se zastřeloval Pasquale Foggia a Mauro Zárate.

Nicméně Tiribocchi mohl navýšit na 2:0 pro Lecce! Mohutný útočník si opět našel místo k zakončení a jen skvělý skluz Sebastiana Siviglii zabránil římské pohromě. Ke konci prvního poločasu obdrželi žlutou kartu Panděv a Giacomazzi za potyčku. Útočník Lazia se rozčiloval, když sudí nechal pokračovat hru, zatímco on byl přesvědčen, že byl faulován na penaltu.

V druhé půli předvedl pohledné sólo Moura Meghni, který obešel dva obránce, ale zakončoval příliš vysoko. Chvíli poté utekl Mauro Zárate po postranní lajně a poslal skvělý míč napříč vápnem. Ovšem ani Panděv, ani Meghni nedosáhli na míč. O pár okamžiků později mělo Lazio sérii dvou skvělých přímých kopů. Nejprve Cristian Ledesma jen těsně minul pravý horní roh, poté Aleksandar Kolarov napálil míč do břevna!

Biancocelesti si vypracovali tlak. V 68. minutě se dostali domácí hráči do protiútoku, ale volný Foggia nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Celé akci předcházela bojovnost ex-milánského Brocchiho. Následně provedl Zárate dlouhý sprint, aby skvěle připravil míč pro Meghniho. Ovšem brankář Benussi si připsal další zákrok. Následovala akce Gorana Panděva. Makedonec se obtočil kolem obránce, ale z devíti metrů zakončil prachbídně.

Lazio nakonec bylo za svůj skvělý druhý poločas náležitě odměněno. Minutu před koncem hrací doby odhlavičkoval Stendardo Zárateho dlouhý míč pouze před Simone Inzaghiho. Inzaghino si následně připsal první zásah v lize od sezóny 2004-05.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0, SS Lazio!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Inzaghi ještě hraje za Lazio?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele