13. kolo
23.11.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - Janov CFC 1:1

Lazio Řím zachránila od pohromy až obrovská chyba brankáře Rubinha a také pomezního rozhodčího, jenž neuznal zcela regulérní gól. Hosté v Římě vedli od 69. minuty zásluhou Millita, za Biancocelesti vyrovnával Ousmane Dabo.

Úvod utkání toho divákům příliš nenabídl a první vážnější akce přišla až po půlhodině hry. Střela Mourada Meghniho však postrádala razanci a přesnost. O chvíli později přispěchal se šancí i hostující Janov, pohlednou akci Diega Millita zakončoval Giuseppe Sculli. Ve 38. minutě zahrávalo Lazio volný přímý kop, k němu se postavil Alexander Kolarov a dalekonosnou dělovkou donutil brankáře Janova k prvnímu výraznému zákroku. Zhruba po čtyřiceti minutách hry se odehrál nejdramatičtější moment prvního poločasu. Janovští skvěle rozebrali obranu Římanů a Giuseppe Sculli naservíroval jistý gól Diegu Millitovi, naprosto regulérní branka však neplatila. Pomezní rozhodčí odmával údajný ofsajd, ten však vůbec nebyl. Janovští tedy přišli o vedení díky hrubé chybě pomezního rozhodčího. V závěru prvního poločasu ještě vyzkoušel štěstí Kolarov, jeho rána byla sice razantní, avšak nepřesná.

Druhé dějství odstartoval individuálním průnikem Mauro Zarate, ale svojí střelu poslal do nebes. V 52. minutě přišla další velká příležitost janovského celku na vstřelení vedoucí branky, v pokutovém území se skácel Giuseppe Sculli a rozhodčí nařídil v celku diskutabilní penaltu. Nicméně ke značce pokutového kopu se postavil Diego Millito a branku trestuhodně přestřelil. Stejně si vedl i Pasquale Foggia, jenž přestřelil ze situace, když prakticky sám postupoval na brankáře Rubinha. Dvacet minut před koncem se diváci na Olympijském stadionu dočkali první branky a to dokonce do sítě domácího Lazia. Střídající Giandomenico Mesto našel přihrávkou úplně volného Millita, jenž střelou z první poslal Janov do vedení - 0:1. Diego Millito mohl zanedlouho náskok navýšit, jenomže ho ve vyložené šanci vychytal Carrizzo. Lazio deset minut před koncem velice šťastně vyrovnalo, střelu Ousmana Daba doprostřed branky nezkrotil Rubinho a svojí chybou daroval Biancocelesti vyrovnání. Do konce utkání se už nic nestalo, a tak se oba celky rozešly smírně 1:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diváci: 25,000

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele