15. kolo
06.12.2008 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

SS Lazio - Inter Milán 0:3

Inter Milán alespoň do zítřka navýšil svoje vedení v tabulce před druhým AC Milán už na devět bodů, když celkem snadno přehrál domácí Lazio Řím 3:0. Výhru party Josého Morinha zajistil už v prvním poločase Walter Samuel a Modibo Diakite, jenž si vstřelil vlastní gól. Ve druhém poločase pečetil výsledek třetí brankou Zlatan Ibrahimovič.

Utkání začalo pro Římany velice špatně, než se stačili domácí fotbalisté rozkoukat, prohrávali 0:1. Ve 2. minutě utkání totiž Muntari přesně odcentroval na hlavu Waltera Samuela, který tvrdou hlavičkou otevřel skóre utkání. Lazio se pokoušelo o co nejrychlejší odpověď, ale obrana Interu byla pozorná. Naopak hosté mohli ještě zvýšit po dalším rohovém kopu, k hlavičce se tentokrát propracoval Julio Cruz, jenomže nezamířil přesně.

Oba celky velmi brzo vystřídaly. Nejprve byl ze hry stažen Julio Cruz a nahrazen Hernánem Crespem a o chvíli později se ze hřiště pakoval Goran Panděv, kterého nahradil Tommaso Rocchi. První vážnější šanci si Lazio vytvořilo po půlhodině hry, ještě když byl na hřišti Panděv. Makedonský útočník se protlačil do blízkosti brankáře Cesara a přihrávkou našel ještě lépe postaveného Zarateho, mladý Argentinec byl však brzy v obležení několika hráčů a v tísni nezakončil dobře. Ve 35. minutě protáhl střelou brankáře Carriza Dejan Stankovič a dorážející Crespo už byl v ofsajdu.

V samotném závěru prvního poločasu se děly zajímavé věci, nejprve vyzkoušel z dálky štěstí Pasquale Foggia a po něm vstřelil gól Diakité, ovšem do vlastní sítě. Diakité se snažil zablokovat přízemní centr Maicona, jenomže si ho nešťastně srazil do vlastní sítě - 0:2.

Inter Milán měl pochopitelně do druhé půle velkou výhodu vedoucího stavu 2:0, nicméně nepolevil a v 55. minutě vstřelil už třetí gól. Dlouhý pas od Estebana Cambiassa dopravil do sítě hlavou Zlatan Ibrahimovič - 3:0.

O šest minut později se snažil Diakité odčinit vlastní gól, když se protlačil k hlavičce, avšak mířil vedle. Lazio nevstřelilo branku ani čtvrthodiny před koncem, ukázkové sólo předvedl Mauro Zarate. Argentinský střelec prokličkoval pokutovým územím, ale v zakončení narazil na brankáře Cesara. Milánští si už výsledek zkušeně pohlídali a zcela zaslouženě vyhráli 3:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

inter winerr

Reagovat
satan_666

návrat Gorana Panděra chybička se vloudila,jinak Lazio jedem!musíte ty šmejdy porazit,dyť to nejde aby zase haluzově vyhráli ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak šmejdi vám dali na p... co?Vraždění neviňátek!!! FORZA INTER José,dobrá práce!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele