20. kolo
25.01.2009 15:00 CET
1 : 4
(1:4)

Reportáž

SS Lazio - Cagliari Calcio 1:4

Římské Lazio absolutně nezvládlo domácí utkání s Cagliari, když neproměnilo dva pokutové kopy a prohrálo 1:4. Cagliari tak pokračuje ve spanilé jízdě a po Interu Milán a Udinese obralo o body dalšího kandidáta na evropské poháry. Čtvrthodiny před koncem utkání byl vyloučen domácí Fabio Firmani.

Diváci na Olympijském stadionu v Římě byli svědky rychlých gólů, už ve 3. minutě přihrál hostující Lopéz míč Maurimu, a ten okamžitě posunul na Rocchiho, hvězda Lazia poslala domácí celek do vedení - 1:0. V tu ránu každý očekával další nájezdy domácích Biancocelesti, jenomže se tak nestalo. Domácí fanoušci nestačili doslavit úvodní gól, když se najednou trefil Jeda. Přihrávku Lazzariho nezachytil Rozehnal a Jeda už měl lehkou úlohu - 1:1. Za další čtyři minuty bylo ještě hůře, alespoň pro domácí Lazio. Střelec Jeda využil přesného pasu od Matriho a hlavou poslal Cagliari překvapivě do vedení - 1:2. Lazio se s tímto výsledkem nechtělo smířit a o vyrovnání se pokoušel Mauro Zarate, z přímého kopu však trefil pouze boční síť. Ve 21. minutě přišla další branka, kterou vstřelilo Cagliari. Brankář Carrizo zastavil nedovoleně průnik Jedy a rozhodčí nařídil pokutový kop. K nařízené penaltě se postavil mladíček Robert Acquafresca a zvýšil už na 3:1 pro hosty. Naprosto rozložený tým trenéra Delia Rossiho inkasoval do poločasu ještě jednou. Ve 41. minutě překonal hlavou Carriza Matri a stanovil překvapivě vysoké, poločasové skóre 4:1.

Ještě předtím mohlo Lazio s výsledkem něco udělat, jenomže to by musel proměnit nařízenou penaltu Rocchi. Rozhodčí nařídil pokutový kop za faul brankáře Marchettiho na Stefana Mauriho. Po změně stran se naskytla další příležitost na snížení, Matheu přidržel Rocchiho za ruku a rozhodčí nařídil už druhou penaltu ve prospěch domácích. K té se tentokrát postavil Mauro Zarate, ale ani on Římany nespasil, vychytal ho skvělý Marchetti. Zarate mohl neproměněnou penaltu odčinit, ale po přihrávce Panděva mířil vedle. Frustrované Lazio už se na nic nezmohlo a nečekaně prohrálo vysoko 1:4.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele