10. kolo
01.11.2008 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Reggina Calcio - Inter Milán 2:3

Inter Milán ukončil dvouzápasovou šňůru bez vstřelené branky, když dokázal přestřílet Regginu 3:2. Nerazzurri to ovšem neměli jednoduché, výhru 3:2 totiž zařídil až v nastaveném čase Kolumbijec Cordoba. Milánští se minimálně do zítřka posunulu do čela ligy.

Reggina si připsala první střelu na branku, ovšem velice záhy jako první inkasovala. Zlatan Ibrahimovič vymyslel brankovou příležitost, kterou využil obránce Maicon - 1:0 pro Inter. Úvod utkání byl velice aktivní, hrálo se nahoru dolů. Zvýšit stav ve prospěch Nerazzurri mohl mladíček Mario Balotelli, jeho přímý kop z pětadvaceti metrů jen těsně neskončil v brance. Domácí Reggina se dožadovala pokutového kopu po zákroku Ivana Cordoby na Luku Vigianiho, hlavní sudí však dal jasně najevo, aby se pokračovalo ve hře. Inter Milán vedl ve 24. minutě už 2:0, když se střelecky prosadil Patrick Vieira. Branka byla velice podobná té první, opět skvělá Ibrahimovičova práce měla na svědomí Vieirovu branku. Mnozí očekávali, že se Reggina položí a Inter bude po zbytek utkání dominovat, jenomže tomu tak nebylo. Za deset minut dal kontaktní gól Cozza, ten stál při rohového kopu ve správný čas na správném místě. Stav 2:1 se mohl opět měnit po přímém kopu Franca Brienzy, nebezpečnou příležitost zažehnal až Christian Chivu.

Stejně jako první poločas, tak i ten druhý nabídl diváků atraktivní hru. Reggina pokračovala v dobré hře z konce prvního poločasu a odměnou jí za to byla vyrovnávací branka na 2:2. V 53. minutě zcela zaskočil hosty Franco Brienza, hráč Regginy nedal Cesarovi střelou žádnou šanci - 2:2. Inter tak letos poprvé inkasoval více než jednu branku. Inter mohl jít znovu do vedení, jenomže Ibrahimovič trefil pouze boční síť Campagnolovy branky. Ibrahimovič společně s Balotellim neuspěli ani v další šanci, a tak bylo skóre stále vyrovnané 2:2. Hra byla velice otevřená a branku mohl vstřelit kterýkoliv z týmů. Milánští si oddychli po ráně Di Gennara, při této akci se zranil obránce Chivu, jenž musel být nahrazen Burdissem. Oba dva týmy se s remízovým stavem nechtěly smířit. Velkou šanci rozhodnout měl Hernan Crespo, ten si naskočil na Quaresmův centr, ale hlavičkou branku netrefil. V samotném závěru se hnala do útoku i Reggina. Di Gennara vychytal Julio Cesar, ten následně zlikvidoval i pokus Carmony v 86. minutě. Utkání spělo k remíze, jenomže v nastaveném čase rozhodl obránce Ivan Cordoba. Obránce Interu se nejlépe zorientoval ve zmateční situaci v pokutovém území Regginy a svým gólem zajistil důležité tři body ve prospěch Interu Milán.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no tak 1:3 už musej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele