24. kolo
15.02.2009 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus FC - UC Sampdoria 1:1

Utkání v Turíně mělo skončit výhrou Juventusu, jenomže Sampdoria si nakonec domů odváží bod za remízu 1:1. Ptáte se proč? Stará dáma totiž dnes hned čtyřikrát trefila brankovou konstrukci. Nakonec se trefil pouze Amauri a Juventus v boji o titul znovu ztratil.

První šance si sice připsali domácí borci v čele s Pavlem Nedvědem a Alessandrem Del Pierem. Jenomže překvapivého vedení se po deseti minutách nakonec ujala Sampdoria, když přesným pasem za obranu našel Cassano na hranici ofsajdu se pohybující ho Pazziniho, jenž otevřel skóre. Pro Pazziniho to byla už čtvrtá branka do sítě Juventusu v kariéře. Na druhé straně mohl rychle odpovědět po centru Del Piera Amauri, ale cestu do branky míči na poslední chvíli zamezil Andrea Raggi.

Stará dáma poté kompletně převzala iniciativu a útočila, co to šlo. Camoranesiho hlavička ale nemířila přesně a ani Amaurimu se nedařilo. Skvělý zápas odehrál český veterán Pavel Nedvěd, ale ani jemu se mezi tři tyče míč nepovedlo dostat. Nedvěd neměl štěstí ani ve 39. minutě, kdy po Del Pierově přihrávce mířil na brankáře, kterého překonal, jenomže míč vzápětí zastavila tyč. Míč poté odkopl Padalino. Útočilo se především na branku střeženou Castellazzim a Sampdoria toho směrem dopředu už příliš nevymyslela. Přesto do kabin odcházela za příznivého stavu 1:0, když těsně před koncem Nedvědovu hlavičku opět zastavila branková konstrukce.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky naskočil místo Christiana Poulsena Sebastian Giovinco, přičemž Nedvěd se posunul do středu zálohy. Pro Juventus mohl druhý poločas začít katastrofálně, když Cassanův centr tečoval Molinaro a Buffon se pouze ohlédl, jak míč naráží do tyče. Vyrovnání si Stará dáma přichystala na 62. minutu poté, co Giovincův centr hlavičkou do branky usměrnil Brazilec Amauri. Vzápětí mohl strhnout vedení na domácí stranu Del Piero, ale ani při něm zkrátka nestálo štěstí. Jeho střela z trestného kopu totiž trefila jak tyč, tak břevno, ale do branky nezapadla. Během pár minut museli hosté stáhnout zraněného Gastaldella a také Cassana a není jisté, zda bude tato dvojice připravena pro Pohár UEFA.

V závěru duelu si ještě vypracoval šanci mladý Giovinco, ale brankář Castellazzi nakonec nadvakrát jeho pokus zlikvidoval. Branku už nedokázal vstřelil ani zkušený Del Piero a Juventus se rozešel se Sampdorií smírně 1:1.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by si mal pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

hm dobrý trefil ses

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele